БСП се противопоставя на всякаква форма на домашно насилие и

...
БСП се противопоставя на всякаква форма на домашно насилие и
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Предложението за прекратяването на концесията на „Росенец“ е с двоен аршин

„ Българска социалистическа партия се опълчва на всякаква форма на домашно принуждение и причинителите на сходни действия би трябвало да понасят най-строги санкции. Ние сме „ за “ строги ограничения към насилниците, само че ще се борим до последно нещата, които касаят българските фамилии и децата. Много от хората към момента не усещат действителната опасност, която е надвиснала от джендър идеологията и от всички такива текстове, в които се дава водеща роля на НПО-та и оттова се влияе върху възпитателната среда в фамилията. Притеснително е да отнемеш правото на родителите да направляват детето си по какъв начин да се държи в обществото, а сходни текстове насаждат боязън в родителите да не прекаляват с възпитанието към децата си. Нашите оферти са изчистени от такива текстове. Продължаваме нашата битка. Наша е ролята да се погрижим българското семейство да не бъде застрашено “.

 

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в ефира на Евроком във връзка с признатите от болшинството в Народното събрание промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.


Зам.-председателят на парламентарната група на социалистите уточни позицията на Българска социалистическа партия по въпроса с концесиите: „ С ръководството си доказахме, че държавните предприятия могат да се ръководят добре и да носят дял на страната. Въпросът е да няма двоен критерий. Решили те през днешния ден да гледат концесията на пристанището „ Росенец “, а в това време чуваме, че се приготвя концесия на летище Пловдив. Българска социалистическа партия е за това да се гледа кардинално и държавнически на всички концесии “, съобщи Иван Ченчев.


Той дефинира ръководещото болшинство по следния метод: „ Това е коалиция на войната, на имунитетите, на страха, ръководство с интерес, за власт, позиции, постове: с всеки минал ден това се потвърждава и записите от съвещанието на Политическа партия се осъществя пред очите на българите. На тях не им пука за гласоподавателите и че са предали доверието на хората. Едните имат голямата държавна и общинска администрация, която толкоз години са назначавали, имат и запас, не е загадка, че купуват гласове, а и алчността е доста мощен локомотив и ги движи напред “, разяснява социалистът.


В ефира на Евроком зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ изрази нуждата от обективни условия за живот и показа предложенията на социалистите в обществената сфера, измежду които подсигуряване на заплатите във всички държавни предприятия, безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години, нарастване на пенсиите и на размера на майчинството през втората година и други: „ Тези оферти ще костват към милиард и 800 млн. и това няма да натежи на бюджета. В нашите оферти подвигаме със 100 млн. ДДС-то, понижават се със 700 млн. финансовите разноски, самият министър Асен Василев споделя, че не чака събираемост на приходите, каквато е авансово заложена, заради тази причина ще се вдигне дефицитът с 0,6%. “, изясни социалистът и напомни мощната обществена политика, която Българска социалистическа партия организира по време на присъединяване си в ръководството в кабинета Петков, когато обществен министър беше националният представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков.


Иван Ченчев разяснява и процедурата по назначение на шефове на регулаторните органи като уточни, че решенията са авансово контрактувани от задкулисието, а Българска социалистическа партия не желае да взе участие в контрактувани мачове и ще отстоява позициите и правилата си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР