БСП се опитва да вземе аванс пред политическите си опоненти,

...
БСП се опитва да вземе аванс пред политическите си опоненти,
Коментари Харесай

Целта пред БСП - паритет с ГЕРБ и ИТН и участие във властта

БСП се пробва да вземе задатък пред политическите си съперници, като разгласи първа водачите на листите за предварителните парламентарни избори на 11 юли. Имената им ще станат ясни още през днешния ден след съвещанието на Националния съвет на партията, което ще се организира също през днешния ден в столицата. В него ще вземат участие петима пловдивчани - доцент Георги Йорданов, депутатът от 45-ото Народно заседание, Иван Петков-Бебето, Десислава Йорданова, Красимир Карамфилов и Иван Цанов. Големият въпрос е дали Корнелия Нинова още веднъж ще води листата под тепетата, или ще отстъпи това място на някой различен.

Целта за вота - паритет с ГЕРБ и Има Такъв Народ

Българска социалистическа партия се стяга за присъединяване във властта още след вота на 11 юли. Социалистите имат трима служебни министри в лицето на Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Христо Бозуков, а в годините обратно към концепциите на столетницата е гравитирал и министър председателят Стефан Янев. Според източници от " Позитано " задачата на партията е на 11 юли Българска социалистическа партия да получи непосредствен резултат до този на ГЕРБ и " ИТН ", което да направи социалистите неизпълним фактор при сформиране на идващия постоянен кабинет. Той би трябвало да е програмен или експертен и да получи необятна поддръжка в 46-ия парламент. Подобна концепция имал и президентът Румен Радев, който не желаел да има трети парламентарни избори тази година и избор " 2 в 1 " наесен. Очаква се поддръжка за подобен вид от Има Такъв Народ, Демократична България и " Изправи се! Мутри, вън ". За основа на бъдещия програмен кабинет ще служи съставът на настоящето служебно държавно управление.

Партньорите

По време на сбирката на Националния съвет през днешния ден ще станат ясни и местата, които ще получат в листите съдружните сътрудници и представителите на гражданската квота. До момента от Българска социалистическа партия реализираха съглашения за общо явяване на изборите с АБВ, " Напред, България " и няколко по-малки организации. Преговорите за разширение на лявото предизборно обединяване не престават, само че към този момент е ясно, че в нея няма да влезе Движение 21, откакто водачът му Татяна Дончева реши да остане част от обединението „ Изправи се! Мутри, вън”.



Националният съвет ще би трябвало да избере и нов представител на предизборния щаб, откакто преди седмица пиарът Васил Самарски загуби борбата с ковид.

Напрежението по линията „ София-Пловдив” остава

Няма прогрес в опитите да се изгладят връзките сред националното управление на партията и градската организация на Българска социалистическа партия в Пловдив, доминирана от доближени на Георги Гергов. То тлееше от дълго време поради рецензиите, които Гергов отправяше в годините на водача Корнелия Нинова и ескалира преди старта на акцията за вота на 4 април. Тогава Гергов бе изключен от партията, а националното управление пренебрегва без пояснения всички препоръчани от градската конструкция кандидат-депутати. В резултат Българска социалистическа партия получи едвам 19 783 гласа. С 14,63% социалистите останаха трета мощ в града, въпреки лидер на листата да бе самата Корнелия Нинова. Опонентите и в Пловдив напомнят, че без нея, когато локалната конструкция правеше акцията и определяше кандидат-депутатите, резултатът под тепетата в никакъв случай не е падал под 40 000 гласа.

Дежа вю с листата в Пловдив-град

Градската организация на Българска социалистическа партия ще организира своята конференция в четвъртък. Този път тя ще е присъствена и ще бъде в панаира. По време на сбирката ще бъдат систематизирани номинациите на пловдивските социалисти за кандидат-депутати. Най-вероятно обаче предлагането на локалната конструкция още веднъж ще бъде подценено от Националния съвет, както стана и за изборите на 4 април. Така листата в Пловдив ще водят Корнелия Нинова или проф. Иво Христов, а отпред на тази в региона още веднъж ще е Манол Генов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР