БСП се е регистрирала за изборите с имената на изключените

...
БСП се е регистрирала за изборите с имената на изключените
Коментари Харесай

Кирил Добрев: БСП се регистрира за изборите с имената на изключените

БСП се е записала за изборите с имената на изключените от партията членове. Това написа във фейсбук профила си Кирил Добрев. 
Прочетете още
" Знаете ли какво е парадокс? Абсурд е да регистрираш партията си за присъединяване в изборите, с помощта на изключените от теб членове. Вчера управлението на Българска социалистическа партия подаде в ЦИК документи за регистрация на обединението за локалните избори и наложителното за задачата настоящо положение на Българска социалистическа партия, в което попадат имената на всички изключени на конгреса при започване на годината. На процедура с това се признава, че изключените с подправено гласоподаване по време на пленума през февруари тази година, в действителност са равноправни членове на партията ", написа Добрев. 

" Нямам проблем да се употребява името ми за регистрация на партията, не бих обжалвал. Просто е неуместно пред закона да си член, а на Позитано 20 да си изключен. Въпросът е какъв брой още може да се копае дъното ", написа още той. 

Добрев и Корнелия Нинова влязоха във вътрешнопартийна борба през предходната година. Той бе изключен от Националния съвет на Българска социалистическа партия на 30 декември 2021 година, а по-късно възобновен с решение на Върховния касационен съд от 27 юли 2022 г. 

През февруари тази година имаше и напрежение на конгреса на Българска социалистическа партия. Кирил Добрев не бе позволен до съвещанието на конгреса на Българска социалистическа партия. Той бе спрян от защитата още преди зала 3, върна се до входа на НДК, с цел да търси регистратурата. При втория опит Добрев съумя да премине първата защита, само че бе спрян на входа на залата.

На 11 февруари Добрев бе изключен от БСП с 498 гласа " за ", 15 " срещу " и 24 " въздържали се ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР