БСП с притеснения, че нивото на образование се разминава по

...
БСП с притеснения, че нивото на образование се разминава по
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Образованието е поверено на учителите, в министерството нямат реален поглед

БСП с терзания, че равнището на обучение се разминава по всички критерии. Държавата не могла да обезпечи еднакъв достъп на децата в България до качествено обучение
Доброволците от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " са над 30. Те извършват уговорките си в дните, когато не заседава Народното събрание, само че някои депутати не престават и в пленарни дни и след работно време да правят това.

Помагат в лечебни заведения в цялата страна, в лаборатории, в РЗИ - кой където може, а депутатите-педагози публично са регистрирани в платформа за заместващи учители по учебните заведения.

Разяснението направи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова във връзка настоящата доброволческа самодейност на народните представители от левицата.

Тя разяснява следващия отвод на премиера Борисов да бъде изслушан в Народното събрание по този начин: " Не е ли разумно министър-председателят в една парламентарна република да пристигна в Народното събрание и да отговори на въпросите на народните представители? Да изясни на българските жители за закупените коронавирус ваксини и да отговори - за какво ръководещите отхвърлиха да гласоподават нашето предложение категорично да се уточни, че имунизациите ще са безвъзмездни и доброволни. Предложихме това да бъде прикрепено към решението за закупуването на имунизациите, тъй като не им имаме вяра - и с право.

Премиерът дава обещание едно, само че се случва напълно друго. Обещаваше се, че нямаше да се затваря страната, само че се затвори. Даже през днешния ден, министър-председателят споделя, че на 21 декември ще се отваря всичко, само че единствено 3 часа по-късно на брифинг неговия здравен министър го опровергава. Как да им имаме вяра? ".

Народният представител от левицата разяснява и положението на просветителна система като съгласно нея образователните занятия би трябвало да продължат присъствено. По нейните думи, напролет, въпреки че системата се е справила организационно, не е могла да обезпечи еднакъв достъп на децата в България до качествено обучение, в това число и поради липса на устройства.

" През летните месеци Министерството на образованието не предприе нужните ограничения, с цел да може в този момент нещата да са по-добре. Дори и сега Министерството на образованието няма действителен взор какво се случва в страната. До момента няма нито един разбор за втория период на предходната образователна година - къде са били пропуските, какви умения не са придобили децата и какви познания им липсват. Всичко беше оставено в ръцете на обособените шефове на учебни заведения и в ръцете на обособените учители. В момента те крепят системата. Много съм обезпокоена, че сега равнището и качеството на образованието, не просто в другите райони, а в едни и същи учебни заведения, е доста друго ", сподели още Ирена Анастасова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР