БСП реагира на думите на зам.-председателя на ПП ГЕРБ и

...
БСП реагира на думите на зам.-председателя на ПП ГЕРБ и
Коментари Харесай

Нинова отвърна на Цветанов с прессъобщение

БСП реагира на думите на зам.-председателя на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на парламентарната им група Цветан Цветанов, изречени тази заран в Българска национална телевизия.

От партията изпратиха прессъобщение, озаглавено

"Фактите против лъжите на Цветан Цветанов в Българска национална телевизия ".

Цветанов : При приватизацията на ЧЕЗ през 2004 година от Симеон Сакскобургготски, Българска социалистическа партия не се е възпротивила.

Фактите : Българска социалистическа партия не взе участие в това държавно управление и има своята обществена позиция “против” приватизацията през 2004, както и през 2011 година, при продажбата на 33% от Бойко Борисов.

Цветанов : С 33% страната губи надзор

Фактите : В тактиката за приватизация, призната от държавното управление на Сакскобурготски, написа: “основна причина за опазване в средносрочен проект на собствеността на страната върху оставащите акции е да продължи да упражнява допустима степен на отбрана на държавните ползи, посредством присъединяване в органите на ръководство на ЕРД ".

Цветанов : Още не е завършила договорката и не се знае по кое време ще бъде осъществена.

Фактите : Чешкият министър председателят Бабиш: "сделката е завършена ".

Цветанов: Никой не знае изискванията по контракта и дали има възбрана Гинка Върбанова да препродава.

Фактите : Гинка Върбанова пред две комисии в Народното събрание: "в контракта съм подписала уговорка в дълготраен проект да не се трансферират акциите на трето лице ".

Цветанов : “Министерството на енергетиката няма никакво отношение към сделката”

Фактите : Министърът на енергетиката подаде оставка поради договорката. Ако няма отношение, за какво го прави?

Цветанов : Само догадка е дали Българска социалистическа партия има интерес различен от претендентите да завоюва.

Фактите : Българска социалистическа партия има единствено един интерес - страната да взе участие в договорката и да я завоюва. Как по този начин хем има интерес частно лице да завоюва, хем държи страната да завоюва.

Цветанов : Председателят на Българска социалистическа партия напуснал, тъй като не желае да чуе непознато мнение.

Фактите : Председателят напусна в символ на митинг против издаването на обвинителни актове и присъди от Цветанов - негова процедура, а в съответния случай, че Българска социалистическа партия лобира за някого и цели дестабилизация. На въпрос - за кого, Цветанов отхвърля да отговори.

Цветанов : Ценообразуването на тока не зависи от въпросната Гинка.

Фактите : Тогава за какво преди три дни ЧЕЗ пускат до КЕВР искане за нарастване на цената и показват с какъв брой? Значи ЧЕЗ са пресметнали разноските си, присъединили са ги в цената и желаят тя да бъде увеличена.

Цветанов : Българска социалистическа партия са манипулатори и разделят обществото.

Фактите : Българска социалистическа партия стъпваме на обстоятелствата и се радваме, че по този въпрос, в социологическо изследване над 70% от българските жители споделят нашето мнение. Това е висок % на обединяване на обществото против задкулисието, корупцията и паралелната страна и в отбрана на националния интерес.

Цветанов : Държавата нямала нищо общо с ръководството на Здравната каса.

Фактите: Държавата има собствен представител в Надзорния съвет на Касата, с цел да упражнява надзор по какъв начин се харчат обществените средства. До скоро това беше Кирил Ананиев, като зам.-министър на финансите, а в този момент - министър на опазването на здравето. Ако страната няма отношение, какво прави там в този момент зам.-министър Начева?

Цветанов : Не бива да разделяме обществото и в проблема с ЧЕЗ да застъпваме партийния си интерес, а да защитим националния.

Ние : Съгласни сме, че държавният интерес стои над партийния, само че чакаме ГЕРБ да преодолеят вътрешнопартийните си несъгласия и борба на лобита и да решат страната ще се включи ли в договорката или не. Премиерът споделя да, само че финансовият му министър - не. Част от депутатите му споделят да, друга - не. Изяснете се между тях.

Колкото и да се пробвате да прехвърлите виновност на Българска социалистическа партия, че лобира за различен частен вложител, няма да съумеете.

Нашата позиция остава една и непроменена от 2004 до през днешния ден: само страната би трябвало да управлява този стратегически за националния интерес и живота на българите бранш.

Цветано в: Българска социалистическа партия е срещу евроинтеграцията на Западните Балкани.

Фактите : Българска социалистическа партия записа в своите цели евроинтеграция на Западните Балкани и гласоподава дружно с ГЕРБ целите на председателството в общо решение на Народното събрание.

Цветанов : Българска социалистическа партия не желае председателството ни да е сполучливо.

Фактите : Не Българска социалистическа партия, а сътрудниците ви в Европа - Германия, Австрия, Холандия обявиха, че не желаят България в Шенген и Еврозоната, поради корупцията. Това е оценка за държавното управление на Бойко Борисов от Европа. Вие сами си отговорете- кой проваля председателството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР