БСП продължава да води битки на вътрешните фронтове. В последните

...
БСП продължава да води битки на вътрешните фронтове. В последните
Коментари Харесай

Раздор в БСП: Съдбата на Нинова продължава да разделя "Позитано" 20

Българска социалистическа партия продължава да води борби на вътрешните фронтове. В последните дни знакови социалисти насочиха рецензии към водача Корнелия Нинова , поради готовността за поддръжка към " ИТН ". На другия полюс са околните до нея.

Броени дни преди Националния съвет на партията, тематиката за ориста на Корнелия Нинова продължава да разделя " Позитано " 20.  Веднага след вота на 4 април тя призна тежкия удар от изборите, само че безапелационна, че остава на поста си. Вина за резултатите действително пое  Изпълнителното бюро на партията като подава отдръпването си.

„ След този резултат тя не просто би трябвало да подаде оставка, тя би трябвало да се извини. Няма по какъв начин да мине номерът с Изпълнителното бюро ”, счита Кирил Добрев – член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

За околните до нея, това ще е ненужно

„ Само преди няколко месеца Корнелия Нинова беше определена с над 80% % от гласовете на членовете на Българска социалистическа партия , сега би трябвало да повтаряме същото упражнение ли ”, пита Александър Симов.

Бившият втори в партията Кирил Добрев очерта какви качества съгласно него би трябвало да има възможния нов първи.

„ Трябва да бъде определен човек, който партията обича и който той обича партията. Такива хора има, той би трябвало да е зам.-председател и да изведе Българска социалистическа партия през тежките месеци, които чакаме ”, добавя Добрев.

Самият той обаче не би се изправил в нова борба с Нинова. По-умерените отзиви са за неотложен Конгрес на социалистите, и там да се дискутира има ли потребност от ново управление.

„ За нуждата от оставки в този миг – кои, на какъв брой, на всички на един, на двама, на бюро и т.н ”, счита Калоян Паргов.

Различията не липсват и за аргументите за третото място на Българска социалистическа партия на изборите. Партийци виждат загуба на гласоподаватели поради неналичието досега на поддръжка за втори мандат на Румен Радев.

„ Аз считам, че 98% от членовете на Българска социалистическа партия стоят зад Румен Радев, тъй че този въпрос би трябвало да бъде изчистен и ще бъде изчистен в идващите дни ”, добавя Симов.

Тепърва следва да се търси консенсус в партията за това да бъде ли подкрепено държавно управление на „ ИТН ”  или не
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР