БСП продължава да отстоява по-високи доходи за хората и един

...
БСП продължава да отстоява по-високи доходи за хората и един
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП предлага по-високи доходи на хората

" Българска социалистическа партия продължава да отстоява по-високи приходи за хората и един рационален недостиг от 4 %, какъвто ние предлагаме, ще го разреши. Вторачването в бюджетния недостиг от 3 % нито е належащо, нито ще впечатли някого. За сметка на това разликата от 3 до 4 %, която е в размер на милиард и половина лв., ще разреши една значима обществена поддръжка за хората ".

Това съобщи националният представител и заместник-председател на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по Българска национална телевизия тази заран. Той уточни и част от ограниченията на Българска социалистическа партия, ориентирани към най-уязвимата част от българското общество - работещи небогати, децата, пенсионерите: увеличение на минималната работна заплата в размер на 50 % от междинната от 1 юли, нарастване на детските надбавки, безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години, майчинството през втората година да бъде равно на минималната работна заплата, увеличение на вдовишката пенсия.

Атанас Зафиров бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължи да се бори за увеличение на приходите на хората и внася оферти сред първо и второ четене, защото това, което се показва сега дава съображение на социалистите да дефинират бюджета като противообществен и антинароден. " Най-малкото тъй като в обществената част има едно доста съществено оттегляне от това, което ние извоювахме, когато бяхме в коалиция със същите тези хора - тогава, знаете, че 20 милиарда лева действително стигнаха до българските жители ", уточни Атанас Зафиров.
" Заставаме зад справедливите претенции на синдикатите за увеличение размера на възнагражденията на държавните чиновници - в размер на 285 млн. лева, ние сме внесли оферти, внасяме и план за нарастване със 75 млн.лв. на бюджета на МО ", заяви националният представител от Българска социалистическа партия.

По думите му това би разрешило 10 % нарастване на възнагражденията на всички чиновници - и униформени и цивилни в системата на Българската войска. " Техните заплати не са увеличавани и ще бъда извънредно незаслужено, в случай че в бранш " Сигурност ", в Министерство на вътрешните работи се дадат тези средства и заплатите им бъдат увеличени, а нашите момчета и девойки, които почтено служат в Българската войска, не получат такова нарастване. уповавам се на схващане от всички парламентарни сили ", акцентира Атанас Зафиров.

В отговор на въпрос за намесата на президента с претенденти за локалната власт през инициативни комитети, социалистът съобщи: " Този развой е забележим, най-много през някогашните регионални шефове, виждаме президентът всеки ден е в определени общини и е повече от ясно, че в тези избори ще има и подобен вид правене на политика ".
" Ние сме оставили доста необятен прозорец за деяние на нашите локални структури - при нас процесът е либерален и транспарантен, въпрос на разбор на локалните структури кой и по какъв начин да бъде номиниран и подсилен. Но с висока степен на убеденост бих желал да кажа, че в нашата партия не се толерира измяната, прескачането от партия в партия ", уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР