БСП прекратява преговорите за правителство с мандатоносителите от ГЕРБ-СДС. Това

...
БСП прекратява преговорите за правителство с мандатоносителите от ГЕРБ-СДС. Това
Коментари Харесай

Нинова: БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за кабинет

Българска социалистическа партия приключва договарянията за държавно управление с мандатоносителите от ГЕРБ-СДС. Това разгласи на ексклузивен брифинг водачът на партията Корнелия Нинова.

" Днес организирахме среща с ГЕРБ. Смятаме, че те сбъркаха концепцията за сформиране на държавно управление в този сложен миг. Винаги сме мислили, че би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да има страната държавно управление. Борисов извади партиен претендент, който има свои задания и цели и това беше неточност. Направихме задоволително в желанието да дадем сигурност и непоклатимост на българите, да има бюджет. Месец и половина ги чакаме. Днес не получихме ясна визия какво държавно управление ще се образува и с какви задания ще бъде ", изясни Нинова.

" Взехме решение да прекратим диалозите с ГЕРБ - както за присъединяване, по този начин за поддръжка ", безапелационна беше алената лидерка.



Нинова изясни, че разграничителните линии са няколко - главно свързани с бюджетния недостиг и войната в Украйна.

" Днес на срещата с Габриел декларирахме, че нашето предложение за бюджет ще бъде с недостиг най-малко 4,5% , с цел да има пари за деца, за учители, за стопанската система. Беше ни дадено, само че по-късно забелязахме, че на срещата с Има Такъв Народ след нас е направена поръчка, че недостиг под 3%, е вероятен. Борисов работи на правилото – дава на който каквото си изиска. Това е извънредно несериозно и по този начин не може да се ръководи страна " , сподели още Корнелия Нинова.



Тя посочи, че Българска социалистическа партия е за дипломация и мир и не желаят да се изнасят оръжия за Украйна. " Ние поставихме това изискване. Отговориха ни, че всяка партия си има своите разлики и дано си остане такава в Народното събрание, само че държавното управление ще прави каквото би трябвало, т.е. ще изнася. Това е задкулисие - вие ни дайте гласовете да мине държавното управление в този момент, след това си го критикувайте колкото желаете. Ние аварийна гума и авариен пръст на бутоните за гласоподаване в Народното събрание няма да бъдем ", безапелационна е Нинова.

 

Финалното разграничение сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия се оказала ратификацията на Истанбулската спогодба .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР