БСП предложи увеличение на социалната подкрепа за най-уязвимите - деца,

...
БСП предложи увеличение на социалната подкрепа за най-уязвимите - деца,
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП предложи социална подкрепа за хората - управляващите го отхвърлиха

" Българска социалистическа партия предложи нарастване на обществената поддръжка за най-уязвимите - деца, млади фамилии, безработни, пенсионери - ръководещото болшинство обаче отхвърли тези оферти, концентрирано в това да избавя кожата на Бойко Борисов ".

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов пред БТВ Radio.


По думите му гласуването в пленарна зала на бюджетните оферти за следващ път е потвърдило, че " това ръководство, сглобка или некоалиция " е била формирана само и единствено, с цел да избави имунитета на Борисов: „ Виждаме го от това, което ни се предлага, като политики и незабавно давам образец с бюджета, избран от Българска социалистическа партия като противообществен ", акцентира Христо Проданов

 

" Предложихме увеличение на компенсациите за безработица от 19 на 23 лева дневно – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи го отхвърлиха. Работещите българи си заплащат осигуровки, би трябвало ли когато останат без работа да бъдат ощетени? Предложихме нарастване на парите за гледане на дете за втората година от 780 на 850 лева.- ръководещото болшинство го отхвърли. Отхвърлиха и предлагането нарастването на минималната работна заплата на 850 лева, признато под натиска на Българска социалистическа партия предходната година, да влезе в действие в този момент, от 1 юли, а не както дават обещание ръководещите, от началото на идната година. Същото стана и с предлагането ни за преизчисляването на пенсиите ", уточни Христо Проданов.


По думите му тези оферти на Българска социалистическа партия са претендирали дребен финансов запас и по никакъв метод не са сложили в риск бюджета.
В коментара си за средствата за Националната здравноосигурителна каса, социалистът акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била, че е нужна сериозна промяна, включително и лечебните заведения да не са търговски сдружения. " Защото в една кофа без дъно, колкото и да наливаш - парите изтичат и ситуацията няма да се усъвършенства ", разяснява Христо Проданов.


" Подмяна на историята, която десницата през последните 30 години по всевъзможен метод се пробва да пробута " - по този начин социалистът разяснява предлагането за смяна на датата на националния празник. Той бе безапелационен, че 3 март е денят, в който България се завръща като страна на картата на Европа и без този ден ние нямаше да честваме нито 6 септември, нито 22 септември.


" Нищо от това, което беше декларирано като сериозна конституционна и правосъдна промяна, не се случи. Ние по тази причина и дадохме поръчката, че в случай че правосъдната промяна ще се сведе до смяната на датата на националния празник - няма да участваме. Наблюдаваме едно цялостно политизиране и покоряване на прокуратурата и в това време съдът и съдилищата остават без никакъв контрол ", разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.
По думите му сериозна част от направените от ръководещите оферти са голословни. " Разделянето на Висшия правосъден съвет не може да стане нито от 160, нито от 180 народни представители в нормално Народно заседание, нужно е Велико национално заседание ", акцентира той.


Христо Проданов съобщи позицията на Българска социалистическа партия, че не би трябвало поради избрана персона да се вършат законодателни промени. " Да, служебните държавни управления на Радев направиха доста пакости, само че това не значи, че поради личността на в този момент настоящия президент би трябвало да се трансформира главният закон на страната. Ще пристигна различен президент, уповавам се, в случай че има служебно държавно управление - да има по-компетентни хора, които не са там само и единствено, с цел да крадат и за 10 месеца да оправят персоналното си богатство ", разяснява той.


" Българска народна банка би трябвало да бъде надпартийна, самостоятелна институция - Вие сама казахте: Петър Чобанов от Движение за права и свободи и Андрей Гюров от Политическа партия - т.е. и банковият контрол става политически зависещ, което съгласно нас не е вярно ", обърна се Проданов към водещата в коментара си за определените подуправители на Българска народна банка.
В отговор на въпрос за оповестените от държавното управление цели, социалистът съобщи: " Звучат ми като общи приказки от предизборната акция. Аз желая да видя сериозен разбор и действителни дейности ". Той удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че България би трябвало да влезе в Еврозоната, когато хората са подготвени. " Защото банковата система е подготвена, от дълго време извършва всички критерии на Еврозоната, казусът при нас са ниските приходи на хората ".


Социалистът бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо след необятната поддръжка и събраните над 200 хиляди подписа за това джендър идеологията да не влезе в българските учебни заведения и детски градини - въпросът да влезе в разискване в Народното събрание. " Защото, може би не всички осъзнават - само че заплахата е сериозна. Трябва да предпазим децата си ", съобщи Христо Проданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР