БСП предлага Закон за доброволчеството. Това обяви на брифинг Корнелия

...
БСП предлага Закон за доброволчеството. Това обяви на брифинг Корнелия
Коментари Харесай

БСП предлага Закон за доброволчеството

Българска социалистическа партия предлага Закон за доброволчеството . Това разгласи на брифинг Корнелия Нинова, като поздрави младите социалисти за самодейността. Предложенията са точно на лявата юноша, които настойчиво работили в последните месеци. С тях работил и Кристиян Вигенин.

" Това е остаряла самодейност на социалистите, а не е PR акция. Внасяме през днешния ден добре създаден законопроект ", безапелационен бе Вигенин, който показа самодейността пред медиите. " " Нищо партийно няма в законодателната самодейност, която цели да подтиква доброволческата самодейност. В полемиките по него са взели участие ангажираните ведомства ", добави той.

България е единствената страна в Европейски Съюз, в която няма подобен закон. Повече от 100 000 души у нас са доброволци, съгласно Габриел Вълков от младежкото обединяване на Българска социалистическа партия, и тези хора имат потребност от законодателна рамка, с цел да продължат своята активност. Законопроектът на Българска социалистическа партия планува доброволците да получават осигуровки и здравни застраховки.
 Започват консултациите за закона за доброволчеството
Започват консултациите за закона за доброволчеството

Този законопроект е част от целите в Програмата за ръководство на Република България за интервала юни 2023 година - декември 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР