БСП предлага мерки, насочени към хората „БСП е на страната

...
БСП предлага мерки, насочени към хората „БСП е на страната
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: Мерките на ГЕРБ срещу кризата не работят


Българска социалистическа партия предлага ограничения, ориентирани към хората

„ Българска социалистическа партия е на страната на хората. Във всичките пет месеца на рецесията сме предложили ограничения, ориентирани към тях, в това число и в интервала, в който Народното събрание съвсем не функционираше. Ние предлагахме всички, които са наранени от рецесията - не могат да вървят на работа, заради това, че бизнесът им е затворен, да получат по една минимална заплата плюс осигуровките. Същото предлагахме за родителите, които заради затварянето на детските градини, нямаха опция да вървят на работа, с цел да гледат своите деца. Когато дадеш пари непосредствено в ръцете на хората, тези пари няма да отидат в банката, а ще отидат в стопанската система ". Това сподели националният представител от ПГ „ Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев пред Българска национална телевизия.
„ Мярката 60/40 не беше направена както би трябвало, не даде нужната успеваемост и по тази причина ръководещите я ремонтират за трети път ", разяснява той. Според него е неуместно желанието на ръководещите да раздават заеми на безработни. „ Мерките на ГЕРБ ги има на книга, само че към този момент сме пети месец след началото на рецесията, а още нищо не работи ", добави Мирчев.
Стоян Мирчев разяснява, че прокуратурата си затваря очите що се отнася до ръководещите: „ Има едни 700 млн. лева от хазарта, които държавното управление признава, че не са събрани. Има и един министър Горанов, който е виновен за това, само че не поема отговорност. Една Менда Стоянова, която е направила нужните ремонти в съотвения закон, а от другата страна - един Васил Божков, обвиненият, само че той е единствено част от целия този развой. Прокуратурата реагира на всяка нова информация от страна на Божков, само че не демонстрира безусловно никакъв интерес що се отнася до другите отговорни. При подкуп- двете страни са еднообразно отговорни по българското законодателство - този, който го предлага е толкоз отговорен, колкото този, който го взима ".
Според социалиста преднамерено се придава значимост на свадите в Българска социалистическа партия. По неговите думи сега Цветан Цветанов къса части от ГЕРБ, само че това остава заглушено в пространството. Стоян Мирчев счита, че по този метод се измества фокусът от значимите проблеми и даде образец с туризма - празни плажове, подпорна стена с 84 стаи и 40% от българите, които нямат финансовата опция да отидат на отмора. „ Една трета от българите живеят в бедност и в този момент на външното оценяване след 7 клас българските възпитаници се затрудняват със задания от 5 клас - това е резултатът промяната на ГЕРБ в образованието преди 4 години ", уточни част от проблемите в България депутатът от левицата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР