„БСП прави всичко, което е възможно, разумно и в рамките

...
„БСП прави всичко, което е възможно, разумно и в рамките
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Бих ръкопляскал на Иван Гешев, ако изпълни заканата си

„ Българска социалистическа партия прави всичко, което е допустимо, рационално и в границите на нашата стратегия, да бъде формирано постоянно държавно управление. “ Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ проф. Румен Гечев в ефира на Евроком.

И продължи: „ Този парламент е задължен да направи всичко допустимо, с цел да се образува постоянен кабинет, да бъде прегледан и признат нов бюджет. Вариантът да има ново удължение не е добър, тъй като средствата ще си останат същите, каквито са сега, а те са извънредно незадоволителни както за държавните институции, по този начин и за общините “, уточни той.

Според социалиста, в случай че не се сформира държавно управление, най-малкото, което би трябвало да стане, е Народното събрание да удължи периода на снадки бюджет. „ Само че, в случай че тогава държавното управление би трябвало да поддържа нулев бюджетен недостиг, т.е. служебното държавно управление ще би трябвало да ограничи държавните разноски. Единият вид за това е да замразят всевъзможни финансови разноски, което касае освен министерствата, само че ще бъде проблем и за общините “, предизвести той.

„ Служебното държавно управление тегли при започване на годината 3 милиарда нов дълг и в този момент, в случай че не бъде признат бюджетът, поражда въпросът с какво ще заплащат те пенсии и заплати след месец юли. Ако не се вземе нов дълг, това значи, че ще би трябвало да посегнат и на фискални запас. Според служебния министър все още той е към 7.5 милиарда, а беше 13 “, изясни още проф. Гечев.

По отношение на бюджетния недостиг социалистът изясни, че в Европейски Съюз най-развитите страни поддържат недостиг до 12%. „ Няма по какъв начин да се съгласим при този бюджет да слезем на недостиг под 3%, защото това значи орязване на обществените разноски, заледяване на пенсиите, заплатите и майчински “, уточни той.

Румен Гечев удостовери позицията на Българска социалистическа партия за Еврозоната, а точно: „ Ние споделяме “да “ на Еврозоната, само че когато сме подготвени. Към момента България не е подготвена и би трябвало да изчакаме и да защитим българския интерес “, съобщи социалистът.

Депутатът от социалистическата партия дефинира изявленията на президента на Република Северна Македония като скандални и неприемливи. „ Когато се променяха рамките по контракта за РСМ, по предписание на Брюксел и Вашингтон, България подписа съглашение, което е в нейна щета. Ние гласувахме срещу и се оказахме прави “, напомни той.

По отношение на основния прокурор социалистът съобщи: „ Аз бих ръкопляскал на Иван Гешев, в случай че извърши заканата си в понеделник да направи такива разкрития, от които доста хора ще се срамят. България има потребност от това “, счита проф. Гечев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР