БСП показа писмо до директори на детски градини и училища

...
БСП показа писмо до директори на детски градини и училища
Коментари Харесай

БСП: В училища и детски градини вероятно се перат пари

БСП сподели писмо до шефове на детски градини и учебни заведения с инструкции за ограничения против изпирането на пари в ръководените от тях образователни заведения, публикувано до медиите от пресцентъра на партията.
" Във връзка с изречената през вчерашния ден в ефир неистина от господин Цветан Цветанов, че Българска социалистическа партия популяризира подправени вести, предоставяме на вашето внимание писмо до шефове на детски градини и учебни заведения с инструкции за ограничения против изпирането на пари в ръководените от тях образователни заведения. Подобни инструкции са дадени и на българските читалища. В тях се планува учителите да бъдат обучавани да рапортуват за " съмнителни покупко-продажби и интервенции в детските градини ", както и по какъв начин да вършат " сложна инспекция на клиента " и да дефинират " рисковия профил на клиента ", декларират от Българска социалистическа партия.
" Изводите за решенията на ръководещите - по какъв начин и къде да се борят с прането на пари и за създателите на подправени вести оставаме на вас ", допълват те.
" В РУО София - район е постъпило писмо с произлязъл номер 9105-56 от 15.02.2019 година на МОН, с което ни осведомят, че на съображение чл.67, ал.1 от Правилника за използване на Закона за ограниченията против изпирането на пари, следва да разработите " Мерки за надзор и попречване изпирането на пари и финансирането на терорирзма " за 2019 година в ръководеното от Вас образователно заведение ", гласи писмото, показано от партията на Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР