БСП поиска да се свика извънредно заседание на комисията по

...
БСП поиска да се свика извънредно заседание на комисията по
Коментари Харесай

БСП вика спешно службите заради списъка на Миротворец

БСП изиска да се свика изключително съвещание на комисията по службите поради листата на украинския уебсайт " Миротворец ", където попадна и аленият Кристиан Вигенин.

" Тъй като ръководителят на комисията по службите Даниел Митов през днешния ден не я привиква, ние събрахме нужните подписи за изключителна комисия от пет души. Половин час след привършване на съвещанието тук би трябвало ръководителят Даниел Митов да почете това искане, което е по силата на правилника на Народното събрание, и да свика комисия, на която да дойдат шефовете на ДАНС, ДАР, Военно разузнаване и НСО ", сподели Нинова. Подписите били на двамата членове на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Веднага по-късно Митов изясни, че комисията към този момент е свикана.

" Нямаме досега нужната информация, с цел да можем да предприемем институционални дейности, по тази причина и през комисията за надзор на службите и външната комисия ще създадем всички нужни инспекции, защото няма никаква значение към коя парламентарна група принадлежи един български политик или жител, е неприемливо да попада в описи, които са заплашителни, в случай че има някаква опасност ", сподели Митов.

По думите ми секретариата на Народно събрание, Митов към този момент би трябвало да е предизвестил службите за съвещанието, а те са длъжни да реагират.

" Ако обстановката изисква институционализиран отговор, несъмнено, ще се обърнем към украинската страна ", сподели още той.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР