БСП - Пловдив се разграничи от седемте си съветници в

...
БСП - Пловдив се разграничи от седемте си съветници в
Коментари Харесай

БСП - Пловдив се разграничи от съветниците си. Вече не представлявали партията

БСП - Пловдив се разграничи от седемте си съветници в Общинския съвет. Вече не представлявали партията. Освен това от Градския съвет на Българска социалистическа партия в града акцентират, че съветниците са подвластни от " знаков пловдивски олигарх " и са в споразумение с кмета от ГЕРБ Здравко Димитров.

 

Това се споделя в специфична декларация, изпратена от Градския съвет на социалистите в града на ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков.

 

В документа се акцентира, че алената група в общината, преименувала се в " Автентична лява Българска социалистическа партия “, към този момент не съставлява Българска социалистическа партия.

 

" Ние, пловдивските социалисти, се разграничаваме и осъждаме дейностите на общинските съветници, определени от листата на " Българска социалистическа партия за България “, на локалните избори през 2019 година С техния акт от 07.07.2022 година за преименуване на групата в " Автентична лява Българска социалистическа партия “, ясно демонстрираха, че към този момент не са част от Българска социалистическа партия, не съставляват политически Българска социалистическа партия в Общинския съвет Пловдив и не пазят предизборната платформа на партията ", се акцентира в документа, изпратен до шефа на общинарите.

 

" За следващ път пред Вас и пред пловдивската общност заявяваме тяхната взаимозависимост от знаков пловдивски олигарх и най-много от споразумение със настоящия кмет от ГЕРБ Здравко Димитров. Категорично се разграничаваме от техните гласувания в локалния парламент и заявяваме, че те не дават отговор на решенията на Градската партийна организация на Българска социалистическа партия в Пловдив ", се споделя още там.

 

Градският съвет на левицата подозира в дейностите на досегашните си съпартийци упоритости за нов политически план.

 

Ето и цялостния текст на декларацията:

Уважаеми, господин Държиков,

Уважаеми общински съветници,

Ние, пловдивските социалисти, се разграничаваме и осъждаме дейностите на общинските съветници, определени от листата на " Българска социалистическа партия за България “, на локалните избори през 2019 година С техния акт от 07.07.2022 година за преименуване на групата в " Автентична лява Българска социалистическа партия “, ясно демонстрираха, че към този момент не са част от Българска социалистическа партия, не съставляват политически Българска социалистическа партия в Общинския съвет Пловдив и не пазят предизборната платформа на партията.

За следващ път пред Вас и пред пловдивската общност заявяваме тяхната взаимозависимост от знаков пловдивски олигарх и най-много от споразумение със настоящия кмет от ГЕРБ Здравко Димитров. Категорично се разграничаваме от техните гласувания в локалния парламент и заявяваме, че те не дават отговор на решенията на Градската партийна организация на Българска социалистическа партия в Пловдив.

Ние, пловдивските социалистите, през последните седмици посредством медиите изпратихме позиции по отношение на пробива на Водната палата и закупуването на зала " Строител “, а новата група " Автентична лява… “ за следващ път потвърди своята връзка с кмета и за следващ път се разграничи от Българската социалистическа партия.

След като кметът беше зарязан даже от своите за редица емблематични покупко-продажби, ухаещи на нечистоплътност, в услуга се притекоха отново непознатите. Май продажбата на политици е във вихъра си! С тези си гласувания още веднъж излъгаха хората, които през 2019 година ги поддържаха и избраха.

С дейностите си в Пловдивския общински съвет, тези съветници потвърждават, че политическото номадство е реалност, в същото време прозират упоритости за независим политически план, за което търсят своята легитимация. Всички общински съветници от името на " Българска социалистическа партия за България " са публично глобени с решение от 23.07.2022 година на Градската конференция на Българска социалистическа партия - Пловдив.

Обръщаме се към Вас, като Председател на Общинския съвет Пловдив, да предприемете ефикасни стъпки за унищожаване на името на партията ни Българска социалистическа партия, от името на тази компрометирана група. Протестираме против това тези общински съветници да образуват група, която носи букви Българска социалистическа партия. Не желаем такова леке!

Призоваваме Ви да покажете, че пловдивският парламент е естрада на почтени политици и общественици, а не на персони със противоречив политически морал, които работят за себе си, само че се крият зад концепциите и полезностите на Българска социалистическа партия.

С актуалната декларация ясно заявяваме обществената си позиция, която следва да бъде зачетена от пловдивския общински съвет.

Декларацията е призната и изпратена на съображение член 46, алинея 4 от Правилника за организация и активността на Пловдивски общински съвет.

Градски съвет на Българска социалистическа партия Пловдив

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР