БСП-Перник поиска Корнелия Нинова да бъде изключена от партията заради

...
БСП-Перник поиска Корнелия Нинова да бъде изключена от партията заради
Коментари Харесай

БСП-Перник поиска партията да изключи Корнелия Нинова

БСП-Перник изиска Корнелия Нинова да бъде изключена от партията поради три следващи изборни загуби под нейно управление и поради срутва на доверието в левицата. Реакцията на пернишката организация идва в отговор на настояването на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Кирил Добрев да бъде изключен от партията, което да стане на неприсъствено съвещание на пленума, единствено на автограф. Членовете на Националния съвет на столетницата бяха поканени да гласоподават задочно през днешния ден и на следващия ден без да бъдат свиквани на умишлен пленум.

Пернишките социалисти показаха възмущението си от този акт и упрекнаха соцлидерката, че ръководи столетницата на правилото " разделяй и владей ".

" Днес и на следващия ден на Националния съвет на Българска социалистическа партия още веднъж за гласоподаване е препоръчано следващото неуместно решение, което граничи със разпра. Членовете на управителния орган на партията ще гласоподават по една единствена точка - изключването на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия. Това се предлага няколко седмици преди съвещанието на Конгреса на партията и ни препраща към времена, в които неуместните за управлението мощни фигури, наричани " врагът с партиен билет " са били отстранявани по високомерен и жесток метод. Освен това, вместо да се свика съвещание за установяване на заместващ ръководител получаваме това ", гласи позицията на ИБ на БСП-Перник.

" Корнелия Нинова за следващ път сподели, че единственото, което желае, е да ръководи Българска социалистическа партия на правилото " разделяй и владей ". Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като финален късмет за кариерата си и не помни за краха ", недоволстват от ИБ на Българска социалистическа партия в Перник.

" През тази тежка за Българска социалистическа партия година станахме очевидци на три загуби, внезапен спад в доверието към левицата, опити за неуспех на претендент - президентската ни двойка, невиждано държание от страна на ръководителя на Българска социалистическа партия сред двата тура на президентските избори, разделяне на база свои хора и " вътрешна съпротива ". Всичко това води до упадъка на доверието в Българска социалистическа партия и превръщането й в четвърторазрядна партия и патерица на бъдещи ръководства ", изреждат още причините си социалистите от миньорския град.

" Във връзка с горепосоченoто, ИБ на Българска социалистическа партия - Перник настояваме за изключването на Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия. Предлагаме решението за изключването да бъде подложено на гласоподаване от Народно събрание на Българска социалистическа партия ", приключва позицията на ИБ на БСП-Перник.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР