БСП открива национална кампания за подкрепа на пострадалите от земетресението

...
БСП открива национална кампания за подкрепа на пострадалите от земетресението
Коментари Харесай

Със скандали започна червеният конгрес, Витанов и Шаренкова се качиха на сцената - искат да им се пуснат микрофоните, тропат по трибуната

БСП открива национална акция за поддръжка на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. Искаме да призовем европейските институции в доста бърз порядък да блокират глобите против Сирия, с цел да им помогнем пълноценно, съобщи лидерката на социалистите Корнелия Нинова при започване на съвещанието на конгреса, а залата реагира с ръкопляскания, заяви " 24 часа ".
 
Конгресът на Българска социалистическа партия са организира в зала 3 на НДК. Той стартира с 557 регистрирани от близо 900-те делегати. Първата част ще се управлява от Георги Свиленски, а втората - от Атанас Зафиров.
Над 70% от преброителите на конференцията са заменени, ядосаха се в залата и се възмутиха, че това не е обяснено в този момент. На съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия през вчерашния ден са одобрени плановете за работни органи, а малко по-рано с 550 за и 7 срещу и конгресът удостовери решението, настоя обаче Свиленски.
 
На делегатите не е раздаден импортирания план за резолюция на конгреса от Сергей Станишев, Георги Пирински, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов и други Това провокира недоволството на Жаблянов, който упрекна управлението в цензура. Нали за това сме се събрали, с цел да разясняваме ориста на партията, изясни той. Във импортираната резолюция се желае конгресът да установи оставката на Нинова.
 
Жаблянов изиска още 2 микрофона в залата, а след него делегатка изиска още 400 стола, тъй като толкоз липсват досега, в случай че се записват и останалите делегати. Докога ще се преструваме, че вървим по верния път, до момента в който сме изгубили посоката, докога ще се оправдаване за оправдаване за неуспехите си. Вината я носим всички, само че постоянно водачът носи отговорността. Истинският водач умее да печели борби, само че умее и да предава резултата, скочи още в самото начало Петър Витанов. 
 
Когато нямате героизъм след съвсем една разпродажба, тогава идва революцията и съпротивата, съобщи Витанов. Искам първа точка от дневния ред да бъде преустановяване на пълномощията на ръководителя.
 
Около 9 делегати са отстранени и са пуснали тъжба, да им се възвърне правото да участват на конгреса, тъй като това е противоуставно. Не може Националният съвет да трансформира решение на конференциите, сподели пък Петър Мутафчиев.
 
Как си представяте - през целия ден да обсъждаме въпроса за водача, а кой ще съставлява партията на изборите. Това е опит за атентат против Българска социалистическа партия за изборите и няма по какъв начин да мине, скочи обаче Румен Гечев.
 
Петър Витанов и Светлана Шаренкова се качиха на сцената и желаят да им се пуснат микрофоните, тропат по трибуната. Свиленски: " Снимат ви всички медии и ви гледат всички посолства, евентуално това ви е задачата "
 
Това го чухме и през април, и през юни. Обръщам се към управлението - тогава вие спечелихте конгрес, а Българска социалистическа партия загуби избори. Сега ви приканвам - откажете се да печелите този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва изборите, включи се и Крум Зарков. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР