БСП отказва да влезе в разговор с ГЕРБ за предложенията

...
БСП отказва да влезе в разговор с ГЕРБ за предложенията
Коментари Харесай

БСП отказва разговор с ГЕРБ за конституцията

Българска социалистическа партия отхвърля да влезе в диалог с ГЕРБ за предложенията за нова конституция и " парламентарната група на левицата ще е единомислеща по този въпрос ". Това сподели социалистът Крум Зарков пред бТВ.

От думите му се схваща, че се чака социалистите да са единомислещи и да не поддържат законопроекта на партията на премиера Бойко Борисов. Ако в действителност стане по този начин, то е нужно всички останали партии и самостоятелните депутати да поддържат концепцията, с цел да може тя да бъде призната с нужните повече от 160 гласа.

" С кого да влезем в полемика - с госпожа Дариткова ли? Тя ли ще ни изясни за какво Висшият правосъден съвет ще има законодателна самодейност? Никой в света не може да изясни такова нещо, тъй като го няма на никое място. Много хора обаче могат да обяснят за какво един кадрови орган и тези, които правоприлагат, а още повече тези, които упрекват, не би трябвало да са директно заети в писането на закона, по който ще упрекват. Нито госпожа Дариткова, нито господин Кирилов могат да обяснят за какво правосъдният министър ще се занимава само с поддръжката на здания. Да го създадем тогава хазаин ", сподели Зарков.

Той акцентира, че плана за конституция на ГЕРБ юридически към момента не е импортиран: " За да стартират да текат периодите, законопроект за изменение на Конституция би трябвало да бъде импортиран от 120 народни представители. По думите на премиера от през вчерашния ден разбрахме, че те занапред ще ги търсят ".

Според социалиста диалози и спор по тематиката би трябвало да има, само че в условия на предизборна акция. " Да отидем на избори и всяка партия да показа своите визии - по какъв начин да се развива нашата страна и дали би трябвало да има промени в Конституцията ", прикани той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР