БСП отказва да подкрепи Борис Бонев за председател на Столичния

...
БСП отказва да подкрепи Борис Бонев за председател на Столичния
Коментари Харесай

БСП се отзова на поканата на Васил Терзиев, но отказва подкрепа за Борис Бонев

БСП отхвърля да поддържа Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет, само че за първи път даде сигнал за подготвеност да разисква работата на СОС с Васил Терзиев.

На срещата по покана на новия кмет на София се отзоваха Георги Свиленски и Ирена Анастасова, които са от централното, а не градското управление на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова не участва поради командировка в Шумен.

" Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет взаимно взехме, а точно – първо да представим проблемите на столицата. За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума ", сподели Свиленски.

Българска социалистическа партия има своя номинация за ръководител на СОС Диана Тонова, само че групата разполага единствено с 9 гласа в 61-местния общински съвет.

От ГЕРБ към този момент стоят в цялостна изолираност по отношение на опитите на Терзиев да образува болшинство към групата на ПП-ДБ и " Спаси София ", като го упрекват, че води договаряния с " коалиция Путин ".

Поканата на Васил Терзиев за диалози е призната и от КОД - групата към Вили Лилков, в която вземат участие някогашни общински съветници от партии като Съюз на демократичните сили и ДСБ.

Без да си изберат ръководител, общинските съветници не могат да вземат каквото и да е друго решение.

Следващото съвещание е планувано за 20 ноември (понеделник), само че дотук няма признаци за смяна на патовата обстановка от последната седмица.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР