„БСП отдавна прави всички опити да застане пред очите на

...
„БСП отдавна прави всички опити да застане пред очите на
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Когато си бил дълги години във властта, трудно се разделяш с нея

„ Българска социалистическа партия от дълго време прави всички опити да застане пред очите на хората, всичките и дейности да бъдат съобразени с ползите на нацията и това беше нашата цел и в 44-ото, и в 45-ото, и в 46-ото Народно заседание, защитавана с цената на доста огромни проблеми за членове на Българска социалистическа партия, против които се водеха инспекции в разнообразни институции, бяха упреквани и в най-черни грехове. Мога искрено да кажа, че 4-те години, в които Народното събрание изкара цялостния си мандат, бяхме очевидци на подигравка на парламентаризъм. “

Това съобщи депутатът от парламентарната група на “БСП за България “ проф. Георги Михайлов в ефира на ТВ Евроком, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В предаването “Делници “ социалистът изясни, че в границите на този парламент не се е получила договореност сред субектите, които сега заявяват, че желаят да трансформират модела.

„ Ние се противопоставихме на това с всички наши благоприятни условия, предложихме на всички действителното да се направи ръководство. Това беше отказано и освен това състояние няма за какво да се разяснява за какво Българска социалистическа партия връща мандата “, разяснява той.

„ Тези, които сътвориха хаоса в страната в този момент споделят, че желаят да сложат ред в хаоса “, съобщи проф. Михайлов като изясни: „ Когато си бил дълги години във властта, мъчно се разделяш с нея и си с доста благоприятни условия да се противопоставяш. “

Социалистът бе безапелационен, че България се нуждае от смяна. „ Ние сме в доста сериозна икономическа обстановка като закъснение от европейската стопанска система, е от правилата на европейското обучение, да не приказваме за опазването на здравето “, установи той.

Проф. Михайлов разяснява и изводи от отчет на Националния център по публично здраве, в което се споделя, че огромна неточност по време на коронавирус рецесиите, е че значително са доминирали политическите решения над медицинските.

„ Държавническите решения постоянно са политически, само че те би трябвало да се опират на съществени експертни отзиви “, изясни той.

„ Във въпрос от страна на парламентарната ни група към премиера тази седмица споделихме, че “антиковид “ ограниченията ни припомнят на ограниченията, които взимаше предходното ръководство. Необходимо е деликатен разбор, нужни са ограничения, които да бъдат доста уравновесени, тъй като неизбежно се основава усещането, че един тип занятия и бизнес остават репресирани, до момента в който при други нещата са непроменени “, изясни Георги Михайлов.

Във връзка с актуализацията на бюджета социалистът изясни, че левицата е имала кардинални съображения.

„ Актуализация е нужна, ние настоявахме за нея още в 45-ия парламент, само че това не се случи. Сега имаме съответни оферти във връзка с НЗОК, и във връзка с държавния бюджет на направление “здравеопазване “. По отношение на Здравната каса съгласно нас разноските би трябвало да бъдат прецезирани по пера, не е редно да бъдат вписвани в един ред, това би основало условия за индивидуалност и лобизъм “, изясни той. „ Смятаме, че не е морално в бюджет, който е “антистрес “ и “антикризисен “, да се вкарват по-голямо количество административни разноски, също така се вкарват и разноски към други здравни каси “, сподели още той.

Като политическа мощ левицата счита, че всеки лев, който се разпределя в актуализацията на бюджета, би трябвало да бъде доста добре насочен.

„ Нашият политически водач предизвести, че в хода на “наддаване “ при актуализацията, може да се стигне до такова деформиране, че да се заплаши стабилността на страната “, съобщи още социалистът.

Проф. Михайлов разяснява и тематиката със наложителната имунизация, като по думите му в сегашната ни обстановка никой ръководещ няма да посмее да посегне към сходно решение.

Основна цел на Българската социалистическа партия е грижата за децата и възрастните хора, а съгласно социалиста това би трябвало да е съществена цел и за обществото.

„ След толкоз години наложено подправено равновесие, което на хората им беше пристигнало до гуша, естествено е да има доста неспокойствие и политизиране на отзиви. Това ще стигне до естествен край “, съобщи на финала депутатът от левицата.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР