БСП остава в управлението и ще направи всичко възможно да

...
БСП остава в управлението и ще направи всичко възможно да
Коментари Харесай

Възможно е да има ново правителство с други министри -

" Българска социалистическа партия остава в ръководството и ще направи всичко допустимо да довърши докрая икономическия въпрос. Възможно е да има ново държавно управление с нови министри в границите на същата коалиция с 4-те партии, може и Има Такъв Народ да се върне ".

Това съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия, някогашен вицепремиер и министър на икономическото развиване в държавното управление на Жан Виденов.

Според него в случай че бюджетът не бъде признат, последствията ще са пагубни.

" Около 3 милиарда лв. няма да отидат в българските фамилии с деца. Няма да отидат в поддържане на по-ниски цени на тока и парното, заради понижението на Данък добавена стойност, нито в помощи за майчинските и бизнеса. Както и 1,5 милиарда лв. при българските пенсионери. Ще влезем в есенно-зимния сезон без обезщетения за хората и бизнеса, хиляди компании ще банкрутират ", уточни той. И добави, че партията, която се отдръпна в подобен миг, ще направи огромна неточност.

" При гласуването на бюджета във финансовата комисия Каримански изиска отмора, с цел да се причисли народен представител от ГЕРБ преди да гласуваме. Така гласовете станаха 11 на 11 и бюджетът не бе утвърден. Има взаимоотношение сред Има Такъв Народ и ГЕРБ, само че това е обикновено. Мисля, че въпреки всичко Има Такъв Народ ще поддържат бюджета в пленарна зала ", разяснява Гечев.

Той не намира паралел сред сегашната обстановка и 1995 година " Завиждам на сътрудниците, проблемите им са нищо спрямо 1995 година Тогава външният ни дълг беше еднакъв на Брутният вътрешен продукт. Лихвите бяха такива, че съвсем половината бюджет отиваше в обслужването на външен и вътрешен дълг. Под 1% от държавната благосъстоятелност беше приватизирана през януари 1995 година Над 5000 агонизиращи държавни компании при нови условия ", разяснява Гечев.

По думите му през първото тримесечие имаме 4% стопански напредък, а бюджетът и дългът се намират в много по-добро положение от другите европейски страни. Българска социалистическа партия поддържа Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, тъй като способства за понижаване на корупцията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР