БСП още не са решили дали да подкерпят втория мандат,

...
БСП още не са решили дали да подкерпят втория мандат,
Коментари Харесай

БСП вижда хубави неща в програмния договор на ПП, вътре нямало брутна МРЗ

БСП още не са решили дали да подкерпят втория мандат, съобщи ръководителят на обществената комисия Георги Гьоков в утринния блок на.

По думите му държавни управления на малцинствата мъчно оцеляват на българската политическа сцена, само че дефинира като иновация концепцията на " Продължаваме промяната " за програмен контракт с ограничения сред всички парламентарни групи.

" Може би е положително. Пристигна писмото на Политическа партия в нашата парламентарна група, запознахме се с него. Ще създадем съвещание и може би ще свикаме управителните органи. Само е на първо четене, аз виждам в целите, че написа минимална работна заплата 50% от междинната, на никое място не написа за брутна минимална работна заплата . Там има хубави неща, които добре звучат в пространството ", разяснява той.

Заяви, че в писмото не е имало условия от страна на Политическа партия за хартиената бюлетина, само че е имало други - като въпроса за еврозоната.

Гьоков разяснява и решенията на обществената комисия от през вчерашния ден във връзка с минималната работна заплата.

" Без да имаме искания, че превозване директивата на Европейски Съюз, ние се придържаме към това минималната работна заплата в България да е 50% от междинната. Това, което приехме през вчерашния ден за минималната работна заплата няма нищо общо с предлагането на ПГ на Българска социалистическа партия, тъй като ние с една дума и един изнемощял параграф съвсем анулирахме препоръчаното от Българска социалистическа партия. Решихме правилото за 50% от междинната работна заплата да важи от 2024 година, само че за тази година този параграф отпадна ".

Според депутата служебното държавното управление няма да дефинира заплатата в размера, предстоящ от обществото и служащите.

" Правителството даже даде поръчка каква ще бъде тя - 770 лева А по предписание изчисленията демонстрират, че би трябвало да е най-малко 850 лева Това в действителност е съществено нарастване, само че в случай че в този момент оставим 770 лева, тогава през 2024 година, когато се пресмята по правилото, тя ще скочи доста повече и това ще е отвратително за работодателите ", уточни той.

Понятие като брутна минимална работна заплата не е дефинирано в нито един документ в българското законодателство и дава опция ГЕРБ и Политическа партия да го поясняват по разнообразни способи, сподели още Гьоков.

" Брутната работна заплата се образува от главната работна заплата плюс всички спомагателни заплащания. Само че Политическа партия, очевидно поради някакъв техен ангажимент или виждане, се оповестиха да отпадне клас прослужено време ".

Социалистът се надява предлагането да бъде оттеглено или Народното събрание да го отхвърли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР