БСП осъжда изказването на Валери Симеонов по адрес на руския

...
БСП осъжда изказването на Валери Симеонов по адрес на руския
Коментари Харесай

БСП поиска премиерът да се разграничи от Симеонов заради думите му за руския патриарх

БСП осъжда изявлението на Валери Симеонов по адрес на съветския патриарх и упорства държавното управление да се разграничи от вицепремиера, се споделя в позиция на дясната партия.

По-рано през днешния ден вицепремиерът Симеонов, който е водач на Фронта за избавление на България и част от обединението " Обединените патриоти ", която взе участие във властта дружно с ГЕРБ, направи в телевизионно изявление остро изявление по адрес на патриарх Кирил като го назова " цигарен митрополит " и " второразрядно ченге ". Главата на съветската черква беше в България за Трети март и изрече оскърбление, че в словото си на Шипка президентът Румен Радев е отбелязал приноса на Полша, Литва и Финландия, наред с Русия, за освобождението на България поради воините от тези националности, починали в боевете. Руската патриаршия популяризира и видео, от което се вижда по какъв начин патриарх Кирил показва своя прочит на историята пред президента Радев като укрепва изрече си с потропване с пръсти по масата.

Думите на вицепремиера Симеонов към този момент бяха подложени на критика от съдружните му сътрудници " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров изиска Симеонов да се извини на главата на съветската православна черква.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР