БСП обвини управляващите в бездушие заради недопускането вчера на представители

...
БСП обвини управляващите в бездушие заради недопускането вчера на представители
Коментари Харесай

БСП обвини управляващите в бездушие и поиска оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов

БСП упрекна ръководещите в безсърдечие поради недопускането през вчерашния ден на представители на протестиращите родители на деца с увреждания в Народното събрание и още веднъж прикани заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов да подаде оставка.

Обвиняваме ви в бездушието на властта, тъй като през вчерашния ден не помръднахте от местата си, до момента в който не усетихте, че става скандал, съобщи в декларация от името на ПГ на левицата Антон Кутев. Той упрекна ръководещите, че още не е признат закон за обществените услуги и няма дори и разработка, както и за готвените промени в системата на ТЕЛК.

Съжалявам, господин Христов, само че вчерашната преживелица не е инцидентна неточност, а политическо държание, съобщи Антон Кутев. Видяхме обидата в очите на протестиращите, тази засегнатост не е неточност на защитата, а политическо държание, осъществено този път персонално от Вас, добави той. Затова въпросът за оставката е единственият отговор на политик, който носи отговорност за неуспеха в политиката на ГЕРБ – в случай че не я дадете вие, ще я желаеме ние, съобщи Кутев.

Той уточни, че ПГ на “БСП за България” се отзовала на поисканата от протестиращите среща и я провел по единствения, съгласно тях, верен метод – в Народно събрание. Той отблеляза, че в постройката са били поканени уредниците на митинга и е било разумно те да участват със знаците и логото на своя митинг. Те не правеха политическа пропаганда или комерсиална реклама, те стачкуваха против система, като твърдяха “Системата ни убива”, уточни Кутев. Това даже не беше митинг против ГЕРБ, а против всичко, което страната не е свършила за хората в неравностойно състояние, означи той. Те простетираха против убийствено ниските приходи на хората с увреждания, против неналичието на държавна поддръжка, неналичието на работа, неработещите институции, мизерията и безизходицата, изреди депутатът.

Има доста хора, на които страната и политиците в България са задължени, само че хората с увреждания са сигурно най-онеправданите и измъчени от системата, тях системата ги убива в най-директния смисъл, сподели Антон Кутев. Хората с увреждания в България и техните родственици демонстрират ежедневния подвиг на изчезналото бъдеще и безизходицата, точно по тази причина най-малкото, което политическият хайлайф трябваше да направи през вчерашния ден, беше да чуе гласа им, да вникне в проблемите им и да откри вероятните решения в този момент, уточни той.

Вие, дами и господа, блестяхте с отсъствието си през вчерашния ден и като връх на всичко не допуснахте представителите на митинга да влязат в постройката на Народното събрание, тъй като на гърдите им имаше надпис, който припомня, че системата ги убива, обърна се Кутев към ръководещите. И тук не става въпрос за защитата, която не ги пуска, тъй като защитата изпълняваше вашите заповеди, персонално ревизирах това – аз извиках шефа на защитата, с цел да избегна напрежението, уточни той.

Депутатът от левицата добави, че е опитал диалог с единствения разполагаем заместник-председател на Народното събрание – Емил Христов. Единственото, което провокирах, беше благоразположен бащински взор, съпроводен с корав отвод, описа Кутев. Опитах се да обясня, че това е груба неточност, само че индивидът не изглеждаше податлив за договаряния. Предупредих ви, че ще стане скандал, само че властта явно прави хората равнодушни, заключи Кутев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР