БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента. Причината е

...
БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента. Причината е
Коментари Харесай

БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента

БСП упрекна служебното държавно управление в пренебрежение към Народното събрание. Причината е писмо, изпратено до деловодството на Народно събрание, в което вицепремиерът Атанас Пеканов моли да не бъде включван в дневния ред за чуване тази седмица заради командировка в чужбина. Изслушването му беше планувано като първа точка в дневния ред за на следващия ден, като той би трябвало да отговори дали извършват решението на Народното събрание за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност в частта " Енергетика ", предава БНР. 

" В случая имаме отхвърли от вицепремиера Атанас Пеканов да си извършва конституционните отговорности под претекст, че е в чужбина. Г-н президент, в случай че Вие виждате в правилника разпит на министри, желая да Ви уверя, че тук организираме чуване и пазиме ползите на българските жители. Разпит на министри евентуално ще се наложи да се прави след привършване мандата на служебния кабинет от други институции, само че не от Народно събрание ", каза Георги Свиленски от Българска социалистическа партия от парламентарната естрада. 

Той прикани ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да ревизира по кое време е полетът на Пеканов и завръщането му в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР