БСП обвини ГЕРБ в тайни договорки и споразумения с Патриотите.

...
БСП обвини ГЕРБ в тайни договорки и споразумения с Патриотите.
Коментари Харесай

Нинова иска отговори за новите калинки и тайните споразумения във властта

БСП упрекна ГЕРБ в секрети сделки и съглашения с Патриотите. Тайни диалози и назначение на " калинки” във властта бяха единствено част от обвиняванията, отправени от парламентарната естрада от водача на социалистите Корнелия Нинова, съобщи бТВ.

Днес депутатите работиха единствено два часа и три минути, след което се разпуснаха поради привършване на дневния ред.

Левицата изиска отговор има ли скрито съглашение за разпределение на позициите във властта и по кое време е подписано то, а също и за какво има несъгласия в общественото говорене на ГЕРБ и Патриотите.

" Какво става в кабинета " Борисов 3”? Дължите ни отговори. Очевидно имате скрити политически споразумения”, съобщи Нинова.

Тя цитира думи на вицепремиера Валери Симеонов, че в последно време нямат разговор с премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов и на управителни длъжности се слагат хора по чисто партийни съображения. " От кого са сложени на напън министрите и кой прави тези назначения? Очевидно - другият съдружен сътрудник ГЕРБ”, заключи шефката на социалистите.

" Преди четири месеца ГЕРБ и " Обединени патриоти " съставихте държавно управление, което щеше да работи в името на бистрота, непоклатимост на България, битка с корупцията, увеличение на приходите. Тогава ние от " Българска социалистическа партия за България " декларирахме, че това е непоследователен съюз за власт, постове и пари, а не за правене на политики. Само четири месеца по-късно тези наши думи се потвърдиха от вътрешната страна, от държавното управление ", съобщи водачът на алените в декларация.

Тя означи, че преди да се стигне до " тези тежки откровения в държавното управление ", сътрудниците в ръководството са имали несъгласия на тематика " корупция ", за отпадане на клас прослужено време, както и за вероятно нарастване на заплатите на служителите на реда.

Според нея от отчета за националната сигурност е видно, че страната ни е изправена пред големи провокации. " И вместо да решавате това, вие се занимавате с " калинки ", постове и обвинявания в корупция ", скара се Нинова на ръководещите.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР