БСП обвини ГЕРБ в лъжи за нивата на контрабанда у

...
БСП обвини ГЕРБ в лъжи за нивата на контрабанда у
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ в лъжи за контрабандата и поиска парламентът да провери системата на приходните агенции

БСП упрекна ГЕРБ в неистини за равнищата на контрабанда у нас и изиска краткотрайна комисия в Народното събрание да ревизира сигурността на Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС), по която се обменя информация сред организация " Митници " и Националната организация за приходите. Поводът - отчети на прокуратурата и ДАНС, в които съгласно Българска социалистическа партия се твърди, че системата може да бъде пробита извън, което е опасност за финансовата сигурност на страната.

Проблемите към БАЦИС бяха измежду претекстовете на несполучливия избор на съмнение на Българска социалистическа партия против кабинета " Борисов " 3. Тогава основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че БАЦИС е негоден водомер, през който не се знае какво минава, а финансовият министър Владислав Горанов увери, че опцията за продупчване на системата извън към този момент е отстранена.

Днес в Народното събрание депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев цитира отчет на организация " Митници ", съгласно който през 2017 година за първи път от 7 години не били изпълнени приходите от акцизи с 50 млн. лева " Има поврат в наклонността за обложените с акцизи цигари - през 2008 година те са над 20 милиарда къса, а м.г. - 13.7 милиарда, като са хванати единствено 2-3 тира в опит за противозаконен импорт ", сподели Гечев. Според него е необичайно, че м.г. няма растеж на приходите от акцизи върху бензина в случай, че цената на петрола се е повишила с към 25 %.

Преди два дни страната регистрира най-ниското равнище на контрабанда на цигари досега.

" Изводът е, че държавното управление на ГЕРБ и техните сътрудници лъжат за резултатите от битката с контрабандата. Публикуваният отчет на организация " Митници " разрушава на пух и прахуляк техните изказвания ", сподели още Гечев.

Зам.-председателят на групата на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев разгласи, че предлагането за основаване на краткотрайна анкетна комисия за БАЦИС е импортирано в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР