БСП няма как да бъде изправена на подсъдимата скамейка, защото

...
БСП няма как да бъде изправена на подсъдимата скамейка, защото
Коментари Харесай

Жаблянов: БСП няма как да бъде изправена на подсъдимата скамейка


Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде изправена на подсъдимата пейка, тъй като беше партията която води въоръжената битка против фашизма и монархо-фашизма в България. Това съобщи Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия в декларация от името на групата във връзка Деня за респект към жертвите на комунизма – 1 февруари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 1.11.1943 година е подписан секретният протокол на Московската конференция от външните министри на Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Англия, в чиято 18 точка е записана декларация за отговорността на хитлеристите, за осъществените техни зверства и за политическата отговорност на фашизма, изясни Жаблянов.

В тази декларация категорично е конкретизирано, че не визира въпросите за основните военни нарушители, закононарушенията, които не са свързани с избрана географска територия и които ще бъдат осъдени със взаимно решение на държавните управления на съдружниците.

По време на Кримската конференция ръководителите на трите съюзнически страни – Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Англия, провела се от 4 до 11 февруари 1945 година препотвърждава решението на Московската конференция, а след нея министър-председателят на Англия Уинстън Чърчил декларира: „ най-добре би било всички военнопрестъпници и фашисти да бъдат разстреляни дружно с основните нарушители сега, в който бъдат хванати ”.

По време на същата конференция изказването на Йосиф Сталин е „ Моля, преди разстрела, упорствам въпреки всичко да бъдат съдени ”.

„ Решението за Нюрнбергския развой, както и за процесите, които са извършени в Европа, отвън територията на Германия, е взето от интернационалните органи и конференции на съдружниците. Домашните тълкования на някогашни общински и градски кметове на битката против фашизма мъчно ще бъдат разбрани отвън границите на местата, които са управлявали ”, сподели още Жаблянов.

Той предложи с едноминутно безмълвие да бъдат почетени и жертвите на фашизма, разстреляните партизани. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подсети, че денят е за респект на жертвите на комунизма. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР