БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

...
БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова няма да подава оставка, БСП няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС

БСП няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това съобщи водачът на партията Корнелия Нинова на брифинг за резултатите от вота.

" За нас това е кардинална позиция и би трябвало да се знае кой къде се слага под оста " обръчи от компании " или правова страна. Решени сме да продължим борбата си за смяна на модела ГЕРБ. Безпринципни съюзи не водят към положително нито за страната, нито за партията. Това е опит на задкулисието да се скрие. ", сподели Нинова.

Социалистите не биха подкрепили и експертно държавно управление.

" Експертен кабинет е опит за скриване на политическите водачи от отговорност. Ние сме за вдишване на отговорност изключително в тези тежки времена. Ние не одобряваме специалисти да носят отговорност, а политиците да чакаме да се върнем още веднъж на сцената. Не е отговорно, не е държавническо, не е мъжкарско, в случай че щете. ", разяснява Нинова.

Въпреки това е по-добре да има кабинет, в сравнение с нови предварителни избори, разяснява Корнелия Нинова и добави, че чакат ГЕРБ да сформира държавно управление.

Ако мандадът стигне до втората по величина парламентарно показана мощ - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия ще взе участие в диалози за сформиране на държавно управление, само че изискването Кирил Петков да не е министър председател, остава в действие.



Корнелия Нинова съобщи, че изрично няма желание да подава оставка след резултатите от изборите.

" Не сме удовлетворени от резултатите, чакахме повече, само че не драматизираме, взимаме си поука и ще предприемем ограничения. ", съобщи тя.

Тя разяснява още, че резултатът на социалистите е сходен на този от предходните избори като разликата е към %.

Тази заран от опозицията в социалистическата партия желаеха оставката на водача на партията Корнелия Нинова и проведоха подписка за насрочването на конгрес за избор на ръководител на Българска социалистическа партия.

На съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия в събота социалистите ще се обсъдят грешките и поуките след изборите и ще набележат ограничения за промени. Ако Националният съвет реши, може да насрочи и конгрес за избор на нов ръководител, позволи Нинова.

" Категорично няма да подаваме оставки. Оставката ни сега се желае от хора, които през цялата акция работиха против Българска социалистическа партия. Извадете им интевютата и вижте какво приказват – че няма да минем бариерата от 4%, че загиваме като партия и по този начин нататък, а какви са резултатите – същите като на предишните избори. ", добави тя.



На база 99.99% обработени протоколи от СИК социалистите получават поддръжката на 9,3% от гласоподавателите или 232 942 гласа и ще бъдат петата по величина политическа мощ в 48-ото Народно заседание.

В идващия парламент Българска социалистическа партия ще работи в поддръжка на ограничения за възстановяване на обществената политика и стабилизиране на стопанската система. Социалистите си слагат за цел и да положат всички старания България да не бъде въвличана в спора с Украйна.

Снимки: Десислава Кулелиева


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:


Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР