БСП няма да промени позицията си по отношение на оръжейни

...
БСП няма да промени позицията си по отношение на оръжейни
Коментари Харесай

Нинова непреклонна: Ако кабинетът реши да изпратим оръжия за Украйна, няма да подпиша и си тръгвам!

БСП няма да промени позицията си във връзка с оръжейни доставки за Украйна, макар че през днешния ден министър председателят Петков и вицепремиерът Василев обявиха, че Изпълнителната комисия на Политическа партия е взела решение за поддръжка на парламентарно решение да се изпрати военно-техническа помощ за Украйна. Това е нова обстановка в обединението, защото до момента Политическа партия застъпваше тезата, че България би трябвало да изпрати единствено техническа, филантропична и финансова помощ за воюващата страна.

" Ако Народното събрание реши да изпратим оръжия за Украйна, няма да подпиша и си потеглям, сподели Нинова на 10 април и не се отмята и през днешния ден от тези си думи

" Предстои Народното събрание да вземе решение за оръжията за Украйна, само че в случай че го реши и ни задължи - към този момент става комплицирано. Ако Народно събрание вземе това решение, то изпълнителната власт би трябвало да го извърши. Законът и процедурата са такива, че министърът на стопанската система и промишлеността би трябвало да се подпише финален. Ако това стане, няма да подпиша. Ако желаят да ме сменят, само че аз няма да подпиша този документ! Тръгвам си от поста, да сложат различен човек, подготвен да подпише доставяне с оръжие на Украйна. Но аз регистрирам българския интерес и множеството жители споделят ясно: да не се изнася оръжие ", безапелационна е Корнелия Нинова.

" Българска социалистическа партия ще ревизира присъединяване си в обединението, в случай че пратим оръжия и муниции в Украйна ", е мнението и на Кристиан Вигенин.

" Ние пазиме само мира, а изпращайки оръжия в Украйна се подтиква продължаването на войната, уточни ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия няма да даде заден, безапелационни са социалисти пред Епицентър. бг.
Министрите на столетницата ще изоставен държавното управление, в случай че Министерският съвет вземе решение за оръжейни доставки за Украйна и в случай че това се случи - отиваме на избори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР