БСП няма да преговаря с ПП-ДБ за кабинет, ако Николай

...
БСП няма да преговаря с ПП-ДБ за кабинет, ако Николай
Коментари Харесай

БСП няма да преговаря с ПП-ДБ за кабинет, ако Николай Денков вземе мандата

БСП няма да договаря с ПП-ДБ за кабинет, в случай че Николай Денков вземе мандата
Българска социалистическа партия биха преговаряли за държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ, само че в случай че третират мандата си като трети, а не като втори. Няма да се срещнат с тях обаче, в случай че видят, че акад. Николай Денков отиде да вземе мандата от президента Румен Радев.
Това стана ясно от изявлението на краткотрайния водач на левицата Атанас Зафиров в „ Офанзива “ по „ Нова нюз “.
Мандатоносителят би трябвало да бъде с нрав на трети мандат. Поради ниската изборна интензивност и делегитимацията на партиите е доста мъчно да приказваме за спечелили. Трябва да слагат партийните ползи на назад във времето, а националните – на челен, посъветва Зафиров.
Той не отговори твърдо при какви условия Българска социалистическа партия би подкрепила държавно управление,
само че неведнъж изясни, че то би трябвало да е програмно, експертно и национално отговорно. А един от целите би трябвало да е битката с корупцията, което и ПП-ДБ стартират като главен. От Демократична България даже оповестиха, че ще търсят болшинство за антикорупционно държавно управление.
Зафиров неведнъж съобщи, че първо ПП-ДБ би трябвало да вземат мандата,
а след това аленият пленум да даде мандат на водачите си да договарят за държавно управление. „ С тази скорост, с която се роят партиите, може да осъмнем с друга догадка “, разяснява обаче той приемането на втората директория от ПП-ДБ.
Преговорите с ПП-ДБ обаче сигурно щели да отпаднат,
в случай че социалистите видят, че някогашният министър председател акад. Николай Денков отиде да вземе мандата от Радев. Това би значило, че той е претендентът им за министър-председател. Зафиров изясни, че това би било в прорез с концепцията на Българска социалистическа партия за втория мандат като трети и експертното държавно управление.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР