БСП няма да подкрепи предложената от ГЕРБ икономическа рамка на

...
БСП няма да подкрепи предложената от ГЕРБ икономическа рамка на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП няма да подкрепи предложената от ГЕРБ икономическа рамка на транспорта в София

БСП няма да поддържа препоръчаната от ГЕРБ икономическа рамка на превоза в София. Това съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет и на социалистите в София Калоян Паргов. По време на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм към СОС през днешния ден той сложи доста въпроси по отношение на данните в отчета за икономическата рамка, на които не получи приемливи отговори.
" Икономическата рамка и транспортната задача са основополагащи документи за работата в бранша и са неразделна част от бюджета. По принцип те дефинират количеството и качеството на транспортното обслужване на жителите. Логиката е първо да разгледаме и да приемем икономическата рамка и транспортната задача и те да станат детайл от бюджета. А не както е сега - икономическата рамка е разследване на бюджета, т.е. всеобщият градски превоз се финансира до размера на заделените средства, а не до размера на нужните средства за качествено обслужване. Освен това и бюджетът, и икономическата рамка ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура ги входираха в СОС в последния вероятен миг. Този модел на ръководство е безразсъден, разяснява Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм. - Очевидно ръководещите в Столична община имат огромни терзания във връзка с бюджета за тази година, който им е финален за мандата преди локалните избори през есента. Несъмнено тъкмо тези терзания са повода за това държание и цялостната неяснота в работата на ръководещите в София ".

Според Калоян Паргов, препоръчаната от ГЕРБ в Столична община икономическа рамка не дава отговор на един главен въпрос - дали качеството на транспортната услуга ще се усъвършенства. " Въпреки препоръчаните нараствания в обособените параметри на транспортната задача, остава неяснотата и по въпроса дали ще бъде решен и различен от огромните проблеми - този с разписанията и транспортната скица в града, разяснява той. - Специално по този въпрос предходната година в Комисията взехме решение да стартираме оптимизация и метаморфоза на наземния превоз. Управлението на процеса сега е по сигнали на жителите и за туширане тяхното неодобрение. Липсва в обосновката на икономическата рамка отговор и на въпроса къде са проблемите на превоза и в каква поредност те ще бъдат решавани. От препоръчаната икономическа рамка излиза наяве, че живеещите в крайните квартали жители ще останат недообслужени от позиция на комфортното им напредване. За поредна година ръководещите в Столична община демонстрират, че за тях е значим паричният поток и салдото на разноските, а не удобството на жителите, които употребяват превоза ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София е уверен, че третият метродиаметър в града ще бъде съществена част от предизборната акция за рязане на ленти на ръководещите от ГЕРБ в столицата. " Третият метродиаметър е част от транспортната задача, а най-важният въпрос, обвързван с него, подежи на решение в средата на 2020 година. Говоря за довеждащия превоз, разяснява Калоян Паргов. - Това значи, че през първата половина на идната година софиянци ще имат огромни усложнения с използването на третия метродиаметър на избрани места по трасето. Просто свободният достъп ще бъде възпрепятстван”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР