БСП няма да подкрепи предлаганото от правителството увеличение на данъците,

...
БСП няма да подкрепи предлаганото от правителството увеличение на данъците,
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи вдигането на данъци

БСП няма да поддържа предлаганото от държавното управление нарастване на налозите, както и така нататък предложение " бонус-донос ". Това стана ясно от думите на народния представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев. Според него това предложение ще сътвори повече напрежение и деформиране, в сравнение с да докара до някакви приходи в бюджета. Той акцентира, че социалистите ще поддържат рационалните оферти в случаите, в които става дума за привеждане на европейски наставления и хармонизиране на европейското данъчно законодателство с българското, като даде образец с корпоративното данъчно облагане. Депутатът разкритикува Министерството на финансите, защото на никое място в претекстовете на екипа на Асен Василев няма таблици с цифри и планове какво чака МФ от използването на евродирективите.
Проф. Гумен Гечев бе безапелационен, че в дебата за бюджета би трябвало да се подхожда професионално. " Такава ще бъде и рецензията на Българска социалистическа партия по повод плана за бюджет. Затова ще кажем, че не виждаме директна връзка сред този бюджет и икономическия напредък. Не виждаме опити на държавното управление за преразпределение на приходите, тъй че те да отидат в по-голямата си част за укрепване на така наречен междинна българска класа. Не виждаме съответни задължения на държавното управление за най-важното в България - острата демографска рецесия и продължение на поддръжката за младите фамилии и децата ", уточни социалистът.
По отношение на рецензиите за бюджетен недостиг той акцентира, че подобен имат и развитите страни, значимият въпрос е защо се употребяват тези средства. " Бихме желали да забележим дълготрайна фискална политика на държавното управление освен през 2024 година само че какво прави България дълготрайно, взима ли поука от Германия, Франция, Италия от други развити страни, където бюджетът се ангажира с дълготрайни планове за софтуерно обновяване ", съобщи в коментара си проф. Румен Гечев.
Социалистът бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължи да упорства за въвеждането в България на прогресивното данъчно облагане в идващ стадий, защото такава е политиката на всички европейски страни. " Няма по какъв начин на правилото " Болен здрав носи " цялата тежест на бюджета да се стоварва върху хората с най-ниски приходи, а в същото време тези с колосални облаги да бъдат облагани със същата ставка ", акцентира проф. Гечев.
Той разяснява и импортирания избор на съмнение към държавното управление. " Длъжни сме да създадем всичко вотът за неуспеха на държавното управление в защитата и сигурността, иницииран от Българска социалистическа партия да успее, защото това държавно управление геополитически въвлича България в процеси, които ни носят големи стопански загуби и ни въвличат в големи опасности. Ще посочим задоволително причини за това, че ръководещите не работят в интерес на България, а пазят непознати ползи ", акцентира проф. Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР