БСП няма да подкрепи номинацията на първата политическа сила ГЕРБ-СДС

...
БСП няма да подкрепи номинацията на първата политическа сила ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи ГЕРБ за председател на НС, ПП с гробовно мълчание

Българска социалистическа партия няма да поддържа номинацията на първата политическа мощ ГЕРБ-СДС за ръководител на новото 49-о Народно заседание. Това заяви на влизане в Народното събрание някогашния негов заместник-председател и народен представител от партията-столетница Кристиян Вигенин .

Освен това - към този момент Българска социалистическа партия няма да издига и своя кандидатура за ръководител на най-висшия законодателен орган.

" На този стадий няма да издигаме претендент, само че не имаме намерение да подкрепим и ", сподели Вигенин.
 Първи звънец за 49-то Народно заседание
Първи звънец за 49-то Народно заседание

6 партии влизат в състава, чака се под напрежение избор на ръководител

Той изрази обаче вяра да не се стига до патовата обстановка от предходния парламент, когато дни подред депутатите не съумяха да излъчат собствен началник. " Надявам се този път да оставим господин Рашидов да почива и да се откри решение. "

" И аз показвам оптимизъм (за сформиране на кабинет), само че няма да е елементарно. Така че, дано забележим какви са желанията и предложенията на първата и втората мощ и чак тогава ще можем да разясняваме ние. Този път взехме решение да оставим първите и вторите да показват своите решения, не може Българска социалистическа партия да взема решение проблемите на страната всякога ", разяснява още аленият народен представител.
 Бойко Борисов влезе в Народно събрание като народен представител
Бойко Борисов влезе в Народно събрание като народен представител

Вежди Рашидов си е не запомнил избавителния пояс

Вигенин, по остаряла партийна традиция, се базира на вътрешната народна власт в алената партия , като съобщи, че допитване до партийните членове ще реши какво държавно управление - политическо или експертно, както и с чий мандат, Българска социалистическа партия може да поддържа.

Точно след края на думите на аления народен представител в постройката на Народното събрание влязоха и законови представители на " Промяната " - Бойко Рашков и секунди по-късно Асен Василев. И двамата обаче, както и всички други представители на обединението ПП-ДБ отхвърлиха изрично какъвто и да е коментар .
 ПП-ДБ без своя номинация за ръководител на Народно събрание
ПП-ДБ без своя номинация за ръководител на Народно събрание

Това стана ясно след лидерската среща довечера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР