"БСП няма да подкрепи кабинета, предложен от Слави Трифонов", заяви

...
"БСП няма да подкрепи кабинета, предложен от Слави Трифонов", заяви
Коментари Харесай

БСП отказа подкрепа за кабинета на Слави Трифонов, май отиваме към нови избори

"БСП няма да поддържа кабинета, препоръчан от Слави Трифонов ", съобщи на ексклузивен брифинг водачът на соцпартията Корнелия Нинова.
"Употреби се справедливият яд на хората от митингите ", уточни Нинова.
"Г-н Трифонов нанася тежък удар по парламентаризма. Вместо от джипката от фейсбук ", посочи тя.
По думите ѝ приоритет на Българска социалистическа партия също е закриване на спецсъда и спецпрокуратурата.
"В последните имаме четири цели, които преследваме поредно и почтено. Първата да се промени страната на задкулисието и промяна на ръководството на паралелната страна.
Втората страната се върне на хората. Третата е политика за съответните проблеми на хората. Четвъртата е да има сигурност за хората. С вчерашното изказване на Слави Трифонов нито една от тези цели няма да бъде изпълнена ", сподели Нинова.
"Какво вършим ние от тук нататък. На 25-ти юли привикваме народен съвет на Българска социалистическа партия и съдружните сътрудници. Освен за изборите ще приказваме и за бъдещето. Ще предложим, в случай че 3-тият мандат ни бъде връчен от президента Радев, да не го връщаме незабавно. Ще стартираме открити транспарантни диалози с другите партии и ще предложим кабинет. На трети избори да се върви в този момент ще е тестване за страната. Ние желаеме посредством този трети опит да подсигуряваме непоклатимост и сигурност за България. Ако ГЕРБ предложат кабинет, няма да го подкрепим. ", безапелационна е шефката на Българска социалистическа партия.
На въпрос кои са възможните сътрудници, Нинова съобщи, че ще даде съответни отговори след националния съвет.
"По отношение на ЦИК част от проблемите са през целия развой на образуване на изборите. Изглежда малко надменно тъкмо в този момент да желаят оставката на ЦИК.
"Не сме се борили толкоз време, с цел да сменяем един властнически режим с различен. Вместо да се вземе всичко положително, което свърши служебното държавно управление, се приказва за приватизация на ББР и "Автомагистрали ". Никъде в програмата не се приказва за актуализация на пенсиите и приходите на хората. С този метод не се дава сигурност на жителите. Няма по какъв начин да подкрепим предлагането на господин Трифонов ", уточни Нинова
Що се отнася до астронавтиката, политиката не е шоу и не се прави по този начин. Този приоритет е лекомислен и няма по какъв начин да го разясня. По-съществено щеше да бъде, в случай че Трифонов беше дал сериозен прочит на интернационалната политика – Европейски съюз, Русия, Истанбулската спогодба. В неговия жанр е да прави шоу, политиката не е това. Политиката е за съществени въпроси ", посочи социалистката и добави вместо да си приказваме за приходите, пенсиите и проблемите на хората - ние обсъждаме тази тематика. Имаме съществени разлики с по този начин препоръчаните цели на Има Такъв Народ ", безапелационна бе Нинова.
Тя удостовери, че има кардинално несъгласие сред Българска социалистическа партия и "Има подобен народ ".
"Цялата партия е ангажирана да се намерят аргументите за този резултат. Не можем просто да установяваме, че сме се показали зле. Трябват съответни стъпки да се излезе от това състояние ", приключи Корнелия Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР