БСП няма да отиде на извънредното заседание, защото няма да

...
БСП няма да отиде на извънредното заседание, защото няма да
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да отиде на извънредното заседание, няма да сме „златния пръст“ на Борисов

Българска социалистическа партия няма да отиде на изключителното съвещание, тъй като няма да сме „ златния пръст “ на Борисов. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

„ Изпълнителното бюро реши да не е участваме, тъй като нашето присъединяване би осигурило кворум, с цел да стартира съвещанието. Не желаеме да сме този „ златен пръст “ на Борисов. който ще обезпечи опция да вземат доста нездравословни решения и по тази причина няма да влезем. Няма да вършим кворум, няма да им дадем тази опция. Но не тъй като сме в акция и не тъй като сме във почивка, която те сами си избраха, а по съществото на въпросите, които те желаят да разгледаме “, добави тя.  

Росен Желязков насрочи съвещание за 27 октомври

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика изключително съвещание на Народното събрание в петък – 27 октомври от 12 ч., излиза наяве от уеб страницата на Народно събрание. Така депутатите ще се съберат в пленарната зала два дни преди локалните избори.

В дневния ред са включени две точки – преодоляване  ветото на президента Румен Радев  върху промени в Закона за енергетиката, и първо четене на промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. 

Не го е правил от година и половина, сподели водачът на Българска социалистическа партия

Според нея държавното управление е нездравословно.

„ Те от първия ден до последния взима нездравословни за за народа решения. Като се съберат след ваканцията да си вземат тези решения, да си носят отговорността. Те между тях се сбиха на терена на енергетиката - само за преразпределение на потоци на пари, на лобита и на въздействие. Утре ние от Българска социалистическа партия няма да бъдем повода да се вземат такива нездравословни решения, тъй като изначало до дъно оставяме безапелационна опция на всичко това, което прави сглобката “, разяснява тя.

Делян Добрев даде поръчка, че още веднъж ще направи такова предложение

Нинова разяснява и промяната на съветски нефт.

Бързата промяна на съветски нефт с неруски е нездравословно – различния вид е да идва от Близкия изток, къдетo в този момент има война. Оттам и ще е по-скъпо, тъй като ще се доставя по проливите и какъв брой ще се чака не се знае. Другите места са Венецуела и Бразилия, откъдето също ще е скъпо. Това може да оскъпи живота на елементарните хора “, съобщи тя.

Зависи от осъществяването на бюджета за ноември, посочи министър председателят

Тя предсказа и „ жестока инфлация “.

„ В бюджета, който плануват в този момент сглобката няма нито отплата за бизнеса, нито обществена стратегия. Моята прогноза е, че това ще докара до по-нисък БВП от планувания и че ще има икономическа застоялост “, сподели Нинова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР