БСП няма да изгуби дома си. Законът гласи - всички

...
БСП няма да изгуби дома си. Законът гласи - всички
Коментари Харесай

Божанков: Без БСП няма да има стабилно управление

Българска социалистическа партия няма да изгуби дома си. Законът гласи - всички политически партии заплащат режийните разноски, наем не се дължи. Всички разноски са плащани. Това съобщи в ефира на Nova News Явор божанков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

По думите му регионалният шеф би трябвало да отговори кой, за какво и по какъв начин със задна дата е начислил подобен наем и е извадил изпълнителен лист.
,,Спорът ще се позволи в съда'', сподели той и добави, че съгласно него е имало среща с регионалния шеф, която е протекла официално и резултат няма.

Такова нещо не се е случило. Има изпълнителен лист и подхванати дейности. Българска социалистическа партия държи на думите си, че желае оставката на този човек, тъй като той е нарушил закона, изясни Божанков.Социалистът акцентира, че всеки хазяин би потърсил своя наемател за разискване на проблем, в случай че има подобен.

Той акцентира, че е имало и уволняване на зам.-областен шеф, който не е направил нарушаване, защото най-нормално е, когато има спор наемател-наемодател да се потърси контакт.

,,Човек, който има добра биография и е добър експерт не може да бъде уволнен ей по този начин и настина държим на оставката на регионалния шеф. Като човек и политик, който постоянно е подкрепял президента Радев и служебния кабинет не бих желал да мисля, че някой там преднамерено нападна Българска социалистическа партия и желае да ни изгони от нашата централа на "Позитано " 20. Дано това е огромно недоразумение'', съобщи социалистът.

Явор Божанков счита, че от Областната администрация дължат пояснение по проблема сигурно.

Надявам се да създадат крачка обратно, тъй като това е излишно напрежение на прага на една предизборна акция в каквато влизаме сега “, безапелационен бе той.

Мнението му е, че в този момент е време да обърнем внимание на значимите тематики за страната и всички заяждания сред политици, партии и институции би трябвало да приключат.

На въпрос за поддръжката на Българска социалистическа партия към президента Радев, Божанков съобщи, че левицата е декларирала своята поддръжка за двойката Радев-Йотова и в акцията ще работи за тяхната победа. Той акцентира, че са се появили и други съществени претенденти като проф. Герджиков и Лозан Панов.

,,Видяхме до къде водят те – няколко несполучливи опита за съставяне на държавно управление. Те би трябвало да са урок и алена лампа, която да свети за всички'', сподели още той. Според него огромната тематика би трябвало да е какво ще вършим с цената на електрическата енергия, която е повлякла след себе си доста цени нагоре - от всекидневните артикули до превоза.

Надявам се на сериозна акция, в която да има спор, спокоен диалог за външна политика - това, което е в компетентността на празидента, разяснява той.

По думите му в последните месеци се намираме в една политическа рецесия, която удължи времето на служебния кабинет, само че не би трябвало да забравяме, че той е точно подобен и би трябвало краткотрайно да овладеем рецесията.

,,Ние имаме потребност от постоянно държавно управление. За да има такова, би трябвало фокусът на акцията да бъде към какво ще се сплоти то'', сподели социалистът.

Цените на тока желаят законодателна смяна. Пазарът, който беше либерализиран от ГЕРБ, страда от далавера, страда от огромни играчи, които продават сила, в това число отвън страната, а дребните и междинни компании не могат да купят ток на добра цена, добави той.

Той изрази противоречие с концепцията на „ ИТН “, че партиите на смяната събират 121 гласа. Божанков акцентира, че по този начин наречената "Мисия 121 " е претърпяла цялостна злополука, точно тъй като не е имала ясни цели.

Той изясни, че Българска социалистическа партия ясно е начертала своите – лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения, в обществената сфера още в първия месец преизчисляване на пенсиите с по-добър модел, да се обезпечи в тези сложни месеци съответна грижа за фамилиите, за дребния и междинен бизнес.

Явор Божанков изясни, че след тези избори решаването на проблемите ще зависи от съставянето на постоянен кабинет.

,,Казваме, че е редно 4 милиарда лева да се раздават посредством "инхаус " процедури на компании без поръчки. Може да не е редно, само че е законно. ГЕРБ са си основали закона и в случай че желаеме да го променим ни би трябвало мнозинство'', акцентира социалистът.

,,Не можем да си позволим в тази Коронавирус и инфлационна рецесия да пратим българските жители на четвърти избори, да изхарчим стотици милиони държавни пари и да оставим страната. Това ще е изцяло безотговорно'', безапелационен бе Божанков.

По думите му същото важи и за правосъдната система, както и потребността от промяна и на цялото държавно обвиняване.

На въпрос дали Българска социалистическа партия е сложила червени линии, с кои партии ще води договаряния и с кои не, Божанков отговори: „ След предходните избори бяхме подготвени за диалози с всички, с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те въплъщават модела, който се борим да премахнем към този момент пет години. Трябва да се търси сметка за направеното и да се създадат промени.

Според него би трябвало да има спокоен и виновен спор, ясни цели и промени в здравна, обществена сфера, Коронавирус рецесията, които да поведат страната напред. Той съобщи, че за това би трябвало коалиция, никой няма да ръководи самичък.

,,Нека в своите обединения се поучат от грешките, с цел да можем да съставим постоянен кабинет, а без Българска социалистическа партия това не може да се случи'', заключи Явор Божанков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР