БСП не вижда напредък в изпълнението на задълженията по договора

...
БСП не вижда напредък в изпълнението на задълженията по договора
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Няма как да говорим за вдигане на ветото на РС Македония

БСП не вижда прогрес в осъществяването на отговорностите по контракта за добросъседство от страна на районен съд Македония, с цел да се приказва за повдигане на ветото. Това стана ясно от думите на члена на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в ефира на Euro News.

Той е безапелационен, че Македония може да влезе в Европейски Съюз само когато извърши отговорностите си по двустранния контракт. " През 2019 година, когато българският парламент без присъединяване на Българска социалистическа партия ратифицира абсолютно приемането на Македония в НАТО, заявих, че в този момент е моментът да сложим няколко тематики на масата, като да вземем за пример, че ратификацията ще бъде последният компромис от наша страна в името на това да вървим дружно ", сподели Ерменков. Така съгласно него, откакто тогава социалистите не са били чути от някогашните ръководещи, то резултатът през днешния ден е подобен, че Македония е решила да не трансформира това свое държание и по повод приемането й в Европейски Съюз.

Ерменков е безапелационен, че нищо в отношението на Македония към българите там не се е трансформирало и те към момента се считат за малцинство, а не за пълноправни жители, каквито са.

" Въпрос на президентската институция е това дали ще се свика КСНС и не желая да влизам в пълномощията на Радев, само че при изискване, че има брожения в обществото, то един от методите тематиката с Македония да бъде доведена до рационални граници е президентът да свика КСНС, с цел да може да се чуе още един път нашата позиция, а не да се получава илюзията за разнобой ", безапелационен бе Ерменков. Той удостовери, че в случай че ветото за присъединението на Македония бъде вдигнато просто по този начин, то социалистите ще изоставен обединението.

Таско Ерменков разяснява и различията в обединението " за " и " срещу " приемането на управническа стратегия. " Темата управническа стратегия е гореща тематика и тя би трябвало да бъде решена, тъй като в противоположен случай се основава усещане, че се движим в една неприятна посока на взимане на решения без дълготраен небосвод. Тази стратегия е наложителна и по тази причина ние от Българска социалистическа партия настояваме такава да има ", разясни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР