БСП не се притеснява от създаването на Нов ляв фронт

...
БСП не се притеснява от създаването на Нов ляв фронт
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Не ни плаши ляв фронт от бившите кадри на БС...

БСП не се тормози от основаването на Нов ляв фронт на 29 ноември в НДК от АБВ, Мая Манолова, Георги Кадиев, Татяна Дончева и други някогашни фрагменти на столетницата. Това сподели по „ Денят с Георги Любенов “ зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. 

„ Това са все хора напуснали, множеството със скандал Българска социалистическа партия, поради персонални упоритости. Генезисът на АБВ е от хора, които напуснаха по този метод. Едва ли ще се роди нещо ново от този ляв фронт. Солидно ляво обединяване няма по какъв начин да стане без присъединяване на Българска социалистическа партия “, счита Зафиров.

Той не вижда смисъл партията му да взе участие в новото обединяване. 

„ Абсурдно е да се слагат предварителни условия от тези политически субекти. Водени са голям брой диалози с тях и те са се изчерпвали до това какъв да е лидер на листа. Техните упования се въртят към това. Не е това смисълът да се основава ляв фронт “, сподели Зафиров.

Според зам.-председателят на Българска социалистическа партия, за някои е комфортно Българска социалистическа партия да е универсалният провинен за всичко, което се случва.той счита, че президентът налива вода в мелницата на радетелите за президентска република и мощна власт. „ Това е крайната цел на тези сценаристи. Атаките към Българска социалистическа партия в никакъв случай не са спирали от сходни желание “, счита Зафиров.

Социалистът не счита, че с Продължаваме Промяната има бракоразвод. „ За да има бракоразвод би трябвало да има брак. Имахме взаимно ръководство и управлявахме с цената на рационални взаимни отстъпки. Противник съм за това хора, което са работили дружно да стартират да се упрекват един различен след време. И ние можем да кажем доста неща, които не са противозаконни, само че са били неприятни “, предизвести Атанас Зафиров.

Той е уверен, че Българска социалистическа партия е изгубила сред 100 и 150 хиляди гласа поради електронното гласоподаване. „ Представете си едни деца, които се радват на новите си играчки и едната е количка с отдалечено, която може единствено те да ръководят, а другите деца споделят – да се върнем към дървеното камионче! И първите деца споделят – няма да играем с дървеното камионче. Въпросът е кой държи отдалеченото за тази количка и споделя накъде да върви. Имаме освен подозрения – видно е, че има разминаване сред протоколите и разписките от машините. 5 гласа тук, 7 гласа – там. Какво неприятно има да дадем опция и на тези наши сънародници да гласоподават по класическия метод “, счита Зафиров.

Според него реакцията на Демократична България и Политическа партия е плашеща. „ За първи път виждам такава яростна опозиция срещу нещо. Това ускорява нашата убеденост, че тази система би трябвало да се промени. Факт е, че на никое място в Европа като се изключи Естония, един регион в Белгия и Швейцария го има това гласоподаване “, сподели Зафиров. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР