БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет

...
БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП не се меси в работата на ВСС и е първата партия, която поиска оставката на Гешев

БСП не се меси в работата на Висшия правосъден съвет и е първата партия, която е поискала оставката на основния прокурор Иван Гешев.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в студиото на " Още от деня ". Той разяснява признатите през днешния ден от Народното събрание промени в Наказателно-процесуален кодекс и механизма за надзор на основния прокурор.

" Промените в Наказателно-процесуален кодекс сме ги обсъждали и какво беше гласувано през днешния ден. Тримата огромни - основния прокурор и шефовете на Върховен административен съд и Върховен касационен съд - за какво двамата огромни ги освобождават със 17 гласа, а основния прокурор - с 13 гласа. Не мога да кажа и аз оставам изумен. Защо не беше и тримата със 17 или и тримата с 13 гласа. Притеснява ме разделянето. Правим закон евентуално анти-главен прокурор, който сигурно не закон, който ще промени правосъдната система ", сподели Георги Свиленски.
По отношение на договарянията за кабинет, Свиленски сподели, че това държавно управление, което ще се образува ще има две задания - да избави Бойко Борисов и ПП-ДБ да вземат позиции, с цел да продължат упражняването на властта си.

Свиленски разяснява и бавенето на връчването на втория мандат от президента.

" Господин Радев си държи мандата и слушам за 2 юни. Какво ще се случи тогава - не знам. За да ръководи служебния му кабинет. За да могат да си осъществят корупционните покупко-продажби, които не са спрели да ги вършат откогато са назначени ", разясни Георги Свиленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР