БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за нова Конституция и

...
БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за нова Конституция и
Коментари Харесай

БСП призова: Всички категорично против конституционната подмяна на ГЕРБ

БСП не поддържа предлагането на ГЕРБ за нова Конституция и приканва за изрично опълчване против " конституционната замяна ". Това разгласи проф. Янаки Стоилов от Националния съвет на левицата на конференция. Той срещна медиите със мнението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на парламентарната група, а то е, че отхвърлят поканата на ръководещите за съвещания. Социалистите застават в отбрана на сегашната Конституция и считат, че казусът не е в нейното наличие, а в осъществяването й.

" Повече от 40 дни в страната не престават митинги против олигархичната власт на корумпираното ръководство на България с искане за оставки на държавното управление, на основния прокурор и осъществяване на предварителни избори. Българска социалистическа партия споделя тези претенции. В следващ опит да се задържи на власт ръководителят на ГЕРБ сложи на карта едно от дребното ни постижения през последните десетилития Конституцията на Република България. Подетата самодейност цели да отклони вниманието. Вместо това рушителите на парламентаризма и конституционализма влизат в ролята на конституционни законодатели. Така нареченият рестарт на политическия модел преследва трайно легализиране на злоупотребите на властта, които задушават самостоятелното развиване и просперитета на нацията ", сподели още Стоилов, представен от " Фокус ".

Той регистрира, че в позицията се показва, че Българска социалистическа партия отстоява развиването на България като република с парламентарно ръководство.

" На основата на конституцията се преодоляха не една и две политически рецесии, поради всички това заставаме зад нейна отбрана ", сподели още Стоилов.

Според него ръководещите работят на правилото като не изпълняваме Конституцията, да я променим съгласно държанието си. Сега заплахата е още по-голяма - отпращането на главата за главните права в края на оферти законопроект демонстрира желание за тяхно бъдещо орязване ", сподели още Янаки Стоилов.

" Предложението за сякаш нова Конституция основава безконтролна опция на едно Велико Народно заседание да ни заведе в парламентарен тупик, а през това време развръзката на политическата рецесия ще се задълбочава и всички остри социално-икономически проблеми ще останат скрити ", акцентира социалистът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР