БСП не е решила окончателно, че подкрепя Румен Радев и

...
БСП не е решила окончателно, че подкрепя Румен Радев и
Коментари Харесай

БСП не е решила окончателно, че подкрепя Радев и Йотова

Българска социалистическа партия не е решила дефинитивно, че поддържа Румен Радев и Илияна Йотова за нов мандат като президент и вицепрезидент. Това се разбра от думите на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ, която изясни, че партийната процедура не е приключена.

" Националният съвет на партията изрази поддръжка за Румен Радев и Илияна Йотова, само че занапред стартират нашите стъпки за тази поддръжка. Това са номинации от съществени партийни организации, общински и регионални организации ще вършат за президент и вицепрезидент и за депутати в новия парламент ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова акцентира, че решението за поддръжка на Радев и Йотова, само че " би трябвало да си мине по уставните процедури ".

" Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова и мисля, че няма да е проблем, в случай че желаят те да са още веднъж. Но ние ще уважим това тяхно право и изпод да тръгнат номинациите ", сподели тя.

Попитана дали това значи, че не изключва претендентите за президент и вицепремиздент да не се споделят Румен Радев и Илияна Йотова, Нинова отговори: " Нищо на този миг не ви споделям, тъй като всичко зависи от номинациите от структурите. Сигурна съм в едно – че ще има доста номинации. При нас постоянно е по този начин. Накрая обаче се събират груповите органи и решаваме, отсичаме и започваме да работим ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР