БСП настоява за преоценка на стойността на клиничните пътеки в

...
БСП настоява за преоценка на стойността на клиничните пътеки в
Коментари Харесай

БСП настоява за преоценка на стойността на клиничните пътеки

БСП упорства за преоценка на цената на клиничните пътеки в бюджета за идната година. Това съобщи, на среща с лекари в Ловеч, заместник-председателят на парламентарната комисия по опазване на здравето доцент Георги Йорданов . Той напомни, че цените на клиничните пътеки не са променяни от 2006-та година: В тях не е регистриран трудът на медицинските експерти. Категорично сме срещу лимитираното опазване на здравето.
Според социалистите, в случай че не се промени системата на финансиране на държавните и общинските лечебни заведения, доста от тях са застрашени от закриване: И те ще бъдат закрити освен заради понижено финансиране, а заради демотивация и овакантяване на фрагментите. Ние не се грижим за фрагментите, акцентира Георги Йорданов и добави, че е належащо бюджетът за изънболничната помощ да се фиксира на 12 %, за което упорстват и общопрактикуващите лекари.
Вчера стана ясно, че Здравната каса възнамерява да усили бюджета за следващата година с съвсем половин милиард лв., като най-вече средства ще са за лечебните заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР