БСП настоява сделката с продажбата на ЧЕЗ да бъде спряна

...
БСП настоява сделката с продажбата на ЧЕЗ да бъде спряна
Коментари Харесай

БСП дава сделката за ЧЕЗ на прокурор

БСП упорства договорката с продажбата на ЧЕЗ да бъде спряна с всички вероятни законови механизми. При разкриване на нова процедура за продажба оферират и страната да взе участие наедно с другите купувачи. От левицата упорстват министър председателят да бъде изслушан по тематиката от Народното събрание.


Корнелия Нинова напомни, че по време на държавното управление на Симеон Сакскобургготски ЧЕЗ приватизира 67% от сдружението.Тогава се приема и тактика, в която е записано, че страната резервира 33%, с цел да пази публичния интерес. Подчерта, че през 2011 година тези 33% бяха продадени при държавното управление на Борисов и попита.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Нарушил ли е държавният интерес, когато през 2011 година Бойко Борисов продаде 33%? При какви услови е продаден?
В тактиката е записано, че, в случай че ЧЕЗ реши да продава сдружението, би трябвало авансово да уведоми страната, акцентира още Нинова.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия Следователно, изказванието на Борисов, че не знае за тази продажба или е погрешно, или ЧЕЗ не са си изпълнили изискванията по контракта да уведомят авансово и документално българската страна, че ще продават. Едно от двете е. Ние считам, че Бойко Борисов е знаел и че е в основата на тази договорка, и че се прави, че не знае.
Според Нинова ръководещите са в суматоха и нямат нов претендент за министър на енергетиката, по тази причина още не одобряват оставката на Теменужка Петкова. Смята, че обособени лобита в ГЕРБ се борят кой да овладее енергетиката.
Още по тематиката Сделката с ЧЕЗ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР