БСП настоя, че ролята на България на посредник между Европа

...
БСП настоя, че ролята на България на посредник между Европа
Коментари Харесай

БСП за срещата ЕС-Турция: Не трябва да е за сметка на националния ни интерес

БСП настоя, че ролята на България на медиатор сред Европа и Турция не би трябвало да бъде за сметка на българския народен интерес. В декларация на Националния съвет на партията се показва, че изявлението на президента Ердоган за душевните граници до Кърджали е неприемвливо и провокация към националния суверенитет на България и приканват премиера Борисов да съобщи тази позиция на утрешната среща във Варна.

Преди съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия част от членовете му разясниха идната среща на върха сред Европейски Съюз и Турция във Варна. Красимир Янков чака министър председателят да отстоява националния интерес.
Красимир Янков - Българска социалистическа партия: Да сложи въпроса и за тракийските бежанци - една забравена тематика за държавното управление на " Борисов 3 ". Мисля, че е значимо да проявим това геройство в наличието на европейските водачи.
Позицията на Янков беше подкрепена с декларация на Националния съвет, с която Българска социалистическа партия упорства настояването за обезщетение на тракийските българи да бъде сложено на най-високо равнище пред турската страна. Атанас Мержданов чака рационални решения и сигурност. Той регистрира като позитивен обстоятелството, че България е хазаин на срещата, само че счита, че тя крие и доста опасности и рискове.
Атанас Мерджанов - Българска социалистическа партия: Както във връзка с персоналното държание на турския президент, по този начин също и не напълно безапелационните дейности на българското държавно управление и на външната политика, която се организира в някои връзки.
Представители на Националния съвет на Българска социалистическа партия разясниха и продажбата на ЧЕЗ. Заявиха, че се надяват депутатите от краткотрайната парламентарна комисия да открият кой стои зад договорката.

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра, с цел да разисква вътрешнопартийни въпроси. Лидерът на партията Корнелия Нинова е оповестила, че ще показват визията за България на национално заседание, което евентуално ще се организира през май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР