„БСП направи всичко възможно, за да се състави кабинет, защото

...
„БСП направи всичко възможно, за да се състави кабинет, защото
Коментари Харесай

Филип Попов: С действията си Румен Радев показа, че не желае да има стабилност в България


„ Българска социалистическа партия направи всичко допустимо, с цел да се сформира кабинет, тъй като той е нужен на България в този тежък и спешен миг, само че от „ ИТН “ за следващ път счупиха тази опция. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Филип Попов в ефира на Радио БТВ.

„ Според мен повода за техните дейности не би трябвало да се търси в изтеклия диалог с Христо Иванов, тъй като „ ИТН “ в началото се съгласиха с програмата, в която бяха вкарани и техните оферти. Оттук нататък продължава тази съдружна формула сред Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Те демонстрираха, че не мислят за България, а желаят избори в този момент и незабавно – това от тяхна страна е политически, само че не и държавнически акт “, добави още Попов за държанието на новосформираното болшинство в Народното събрание.

По думите му всички законодателни планове, които от левицата са описали и внесли в Народното събрание, няма да бъдат осъществени, откакто държавното управление е паднало. „ А те са нужни за Плана за възобновяване, както и договарянията във връзка с газовите доставки за България. Също по този начин няма парламент, който да утвърди тези покупко-продажби и да гласоподава бюджета за идната година “, заключи социалистът.

„ С всичките си дейности през последните месеци Румен Радев сподели, че не желае да има непоклатимост в България и чисто формалните съвещания са един образец за това по какъв начин той ритуално извърши своите конституционни отговорности. Освен това са и съвпаденията сред тезисите на Борисов и Радев. В предходните служебни кабинети на президента нямаше никаква връзка с Българска социалистическа партия във връзка с това да се употребяват наши фрагменти, очевидно и в този момент ще е по този начин “, съобщи националният представител от левицата за държанието на президента и съвпаденията в позициите сред него и Бойко Борисов.

Попов изясни за обвиняванията за безпорядък в енергетиката, които Радев насочи и към Българска социалистическа партия. „ Корнелия Нинова още предходната седмица пристигна в Народното събрание и предизвести какво ни чака в енергетиката във връзка с КЕВР. Тя пожела парламентарните групи да се съберем и да разгадаем този проблем. Ние подходихме отговорно и държавнически. В 6-месечната стратегия, на която заложихме, обстановката с КЕВР беше един от целите. Хаосът беше провокиран и от неистовото предпочитание Народното събрание да бъде разрушен “, разясни той.

„ Ние няколко пъти в Националния съвет на партията дадохме оценка на кабинета и във връзка с нашите министри считаме, че те прелестно извършиха своите задания. Доказателство за това са 23-те милиарда за обществени придобивки, които са в новия бюджет – безвъзмездни детски градини, увеличение на пенсиите, помощите за младите и бизнеса бяха осъществени с помощта на Българска социалистическа партия “, изрази удовлетворение Попов за постигнатото от министрите на социалистическата партия.

Според него поради социологическите изследвания има риск от серпантина от избори. „ Ние ще създадем всичко допустимо в идващия парламент да има постоянна коалиция, която да се бори с корупцията в България и да я изведе от рецесията. Виждаме, че сега от Борисов се получават и сигнали за допустима евроатлантическа коалиция, само че паметта на българите не е толкоз къса “, разясни той за желанията на социалистите.

В умозаключение Филип Попов сподели, че Българска социалистическа партия е най-демократичната партия, която извършва решенията на своите органи – Национален съвет и Конгрес. “Ние сме единствената партия, която директно избира своя водач и Корнелия Нинова беше определена точно по този метод с 85% поддръжка “, приключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР