БСП направи сметка колко струват кметуванията на Здравко Димитров и

...
БСП направи сметка колко струват кметуванията на Здравко Димитров и
Коментари Харесай

БСП се зае да изчислява дупките в бюджета на Пловдив и Варна заради кметовете

БСП направи сметка какъв брой костват " кметуванията " на Здравко Димитров и Иван Портних – кметовете на Пловдив и Варна за последния мандат. 

Според Борислав Гуцанов, който даде брифинг в Народно събрание, представен от " OFFNews ", въпросът „ Дупката - Панаир “ и прехвърлянията сред общините Варна и Пловдив, сред двамата кметове и общинските препоръки, възлиза на 60 млн. лева държавни пари.

Той съобщи, че Варна купува така наречен дупка за 43,2 млн. лева, предоставени от страната, и добавя 16 млн. лева за един частен терен, също част от прословутата дупка. „ И в Манхатън няма такава цена на квадратен метър. Това е най-скъпото златно кътче, където и да било по света “, сподели Гуцанов.

„ Общо 430 млн. лева се дадоха за удълбочаването на канала във Варна. Основните две аргументи са, че не е изчислено може ли да бъде укрепен Аспаруховият мост, и второ – тръбата, която господин Портних в продължение на пет години не може да направи. Може ли кмет повече от един мандат да не може да реши въпроса с мръсната канализация, която минава по дъното на езерото, и това да стопира тези 340 млн. лева да свършат своята работа? “, попита Гуцанов.

Той напомни и случая с Рибарското населено място във Варна, за чието изграждане, по думите му, са изразходени 8,5 млн. евро, 70% от които са европейски средства.

„ В момента освен че не може да влезе яхта или риболовен съд, а човек може пешком да премине от единия край до другия. Сезираме Европейската прокуратура за това деяние на кмета на Варна и дейностите на общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ, които са болшинство “, съобщи Гуцанов.

Колегата му депутат Иван Петков прикани водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който стана депутат в сегашния парламент от Пловдив, също да вземе отношение по проблема с Международния панаир в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР