БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на

...
БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на
Коментари Харесай

Крум Зарков: БСП може да издигне свой кандидат за кмет на София

БСП може да издигне и собствен претендент за кмет на София, тъй като партията е със сериозен капацитет. Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на алената партия Крум Зарков в ефира на Нова телевизия и изясни, че решението дали Българска социалистическа партия ще поддържа Мая Манолова ще бъде взето в сряда. " Варианти има, всичко е допустимо ", добави Зарков
.
" Очевидно е, че Мая Манолова е един доста мощен претендент и с поддръжката на Българска социалистическа партия има всички шансове да завоюва София. Очакваме доста градивен диалог, когато ще се разискват освен претенденти за кмет, само че и общински съветници ", сподели Зарков.

По думите му, Манолова ще показа програмата си, когато реши, а Българска социалистическа партия има своя стратегия за локалните избори за всеки обособен район според от спецификите му. " Всеки претендент, който партията поддържа, ще би трябвало да се преценява и с нашата такава ", предизвести Зарков.

" Трябва да се разтваря по този начин нареченото политическо ветрило, с цел да се реализира триумф. Вижда се, че хората търсят и единение - единодушие ", сподели той. Освен това се основава напрежение против модела за ръководство на ГЕРБ.

" Партиите не са някакви еретически организации, които отхвърлят този или оня ", отговори Зарков на въпрос по какъв начин Българска социалистическа партия ще " преглътнат " поддръжката на десни за Мая Манолова.

Заместник-председателят парламентарната група на алените обаче бе безапелационен, че е допустимо социалистите да повдигнат и собствен личен претендент за градоначалник на София. " Българска социалистическа партия е партия, която има сериозен капацитет ", изясни той. По думите му, в обществото има очакване да се излезе над партийните разделения.

Според него Българска социалистическа партия поема риск с възможната поддръжка за Манолова. " В една акция можеш да спечелиш или да загубиш, само че това не е най-важното. Важното в този момент е да има качествена смяна, да се приказва за бъдещето, а не претендентите да се замерват другите претенденти с най-долни компромати ", сподели още Крум Зарков.

" Всеки кмет, повдигнат от предприемчив комитет, или самостоятелен, ще има за първа задача да сътвори такава атмосфера в общинския съвет, че да има поддръжка от болшинството ", добави зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР