БСП, които представиха първи своите приоритети в сектора, настояват на

...
БСП, които представиха първи своите приоритети в сектора, настояват на
Коментари Харесай

Kонсенсус по отбраната на преговорите: Само НАТО и Западът са решения

Българска социалистическа партия, които показаха първи своите цели в бранша, упорстват преди всичко на създаване на съвременна войска, която да отговори на настоящите закани и да " обезпечи териториалната целокупност и суверенитета на страната ". " Трябва да спрем ерозията в българските въоръжени сили ", сложи като акцент Атанас Зафиров, заместник-председател на партията.

Затова, считат от столетницата, е нужно да се направи действителна и справедлива оценка на настоящото положение на въоръжените ни сили. Освен това следва да се сложи персоналният състав във фокус, да се работи за превъоръжаване, да се работи също и за политики, осигуряващи бистрота в публичните поръчки и други Още по-голямо приобщаване към системата на НАТО, желаят също от " Позитано " 20.

В стратегиите на Българска социалистическа партия и Политическа партия имало " 90% съвпадане ", сподели о.з. пол. Иван Иванов от Българска социалистическа партия. " Дяволът обаче се крие в детайлите ", уточни той.

Затова Българска социалистическа партия желае чисто нов разбор на положението на въоръжените сили, който все още съгласно тях не дава отговор на настоящите реалии, обезпечаване на обществени пакети за военнослужещите, рационализация армията, само че в същото време поддръжка на наличната военна техника, която да се реализира от родните военни фабрики. Изграждане на национална армия - това също е измежду настояванията на социалистите, за чиято цел да се употребява наличният боен запас. За превъзмогване на недокомплекта във войската Българска социалистическа партия упорстват и за изработката на нова и ефикасна система за привличане и асортимент на военнослужещи, асимилиране на неизползваните военни парцели, модернизиране на просветителната система в областта на защитата и други Зелената политика не подминава и левицата, която подаде ръка в тази сфера на Политическа партия - желаят войската да работи енергийно дейно по отношение на модерните еко цели на Брюксел.

" Членството на България в НАТО и Европейският съюз е в центъра на отбранителната ни политика. Досега сме били деен и предвидим член на съюза ", добави полк. Иванов, който уточни и още едно от настояванията на Българска социалистическа партия - присъединяване на България в задачите на Алианса и взаимно потребление на отбранителна техника.

От ИТ Н пък създали разбор на стратегиите в сфера " Отбрана " и разкрили, че целите на всички договарящи партии съответстват, сподели Теодора Генчовска, някогашен чиновник на МО и администрацията на президента.

И тук има консенсус по тематиката рационализация на армията. " Трябва да признаем наред с това, че от 17 години в участието ни в НАТО не инвестирахме в съществени оръжейни платформи, което докара до това да стигнем до миг, в който следим незадоволителни благоприятни условия на въоръжените сили и морал в популацията ", добави тя.

2% от държавния бюджет следва да се дава за армията, каквото е условието на Северноатлантическия алианс, акцентират още от " ИТН ".

От основна значимост е да се включи интензивно научният капацитет на страната ни в развиването на въоръжените сили, смяна на бюрократичните правила, да се ускори съдействието ни със западните ни сътрудници, изразяващо се в общо произвеждане на техника, прилагане от страна на България остаряло такова от страни от НАТО, съставяне на взаимни формирования.

" За нас НАТО е един неповторим и безвъзвратен конгрес за решение на всички въпроси, касаещи националната и груповата сигурност. Трябва незабавно да се включим в процесите на НАТО за техническо преимущество ", безапелационна бе Генчовска.

" Демократична България " пък не избягаха от веруюто си за електронизация, било то и в областта на защитата. Те упорстват за сформирането на институционален съвет по сигурност, модернизиране на работата на администрация, съответстваща с модерните софтуерни действителности, основаването на позицията на секретар по сигурността и подобен на разузнаването, който да инспектира работата на подопечните му служби, написа още News.bg.

" За да може един път вечно да бъде въведен ред при слагането на осведомителни задания на службите и за спиране на тези недобре отразяващи се на сигурността директни контакти сред шефове на служби и министър председател, което опонира на правилото, че и министър председателят, и ръководителят на Народното събрание, и президентът би трябвало да се осведомят на идентични начала ", сподели Велизар Шаламанов от Демократична България, който е някогашен майор от пехотата и министър на защитата в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Лустрация, най-малко в областта на националната сигурност - това е друго главно искане на " градската десница ", като съгласно тях е недопустимо там да участват някогашни чиновници на Държавна сигурност.

Гражданската отбрана също е във фокуса на Демократична България, които оферират основаване на Агенция по гражданска отбрана с времеви небосвод то 2022 година, въвеждане на интегрирана система за ръководство на изключителни обстановки, както и възобновяване на системата за незабавни повиквания 112. Регионалното съдействие със съседите ни в района също би трябвало да се базисна политика в бъдеще, споделиха още представителите на партията.

" Почти с всичко може да се съгласим " - обобщи в края на полемиката Тодор Тагарев от " Продължаваме промяната ".

" Има съществени проблеми като недокомплекта и недовъоръжаването на армията, невъзможността да реализираме оперативна съгласуемост с сътрудниците ни в НАТО. Каква обаче е фундаменталната причина - проектите за развиване на въоръжените сили са нереалистични. Направих си труда да се срещна със тактиката за развиване до 2023. Уникален документ - цялостен с " би трябвало да се ", " следва да се ", " належащо е да ", добави иронично той. Конкретика и ясни политики - това е главната цел на партията на Петков и Василев в областта на националната сигурност, добави той.

От Политическа партия са съгласни с кибермодернизацията на армията, само че не под шапката на една централизирана конструкция, както оферират от Демократична България, като съгласно тях следвало да се следва непознатия опит.

" Хората, които служат в тези структури, са едни и същи. Дали ще ги извадим и вкараме някъде, те си остават същите. Трябва да се концентрираме върху механизмите на съгласуваност на институциите ", акцентира Тагарев.

Т

рябва до няколко години да бъде реализирана боеспособност на Военновъздушни сили - по тази причина възможните бъдещи ръководещи не се отхвърлят от закупуването на Ф-16, въпреки и партиите да бяха сбити, само че все пак безапелационни по тематиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР