БСП категорично възразява срещу присъединяването на България към разпространената днес

...
БСП категорично възразява срещу присъединяването на България към разпространената днес
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Екатерина Захариева

БСП изрично възразява против присъединението на България към публикуваната през днешния ден декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Съединени американски щати във връзка на 75 години от края на Втората международна война.
Подобни заявления в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха завършек на най-човеконенавистния режим в историята на света , показват социалистите.
" Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани съглашения от Антихитлеристката коалиция (СССР, Съединени американски щати и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 година
Те бяха осъществени вследствие на успеха над фашизма във Втората международна война, ", декларират от Българска социалистическа партия.
Според тях тълкования и констатации, без съдържателни причини, не способстват за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората международна война, по този начин и за нейния ход и резултат.
" Настояваме министърът на външните работи госпожа Екатерина Захариева да отдръпна подписа си и министър председателят да внесе в Народното събрание нейната оставка " , декларират от Българска социалистическа партия.
" Неоспорим факт е, че Денят на успеха - 9 май 1945 година, затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде късмет за дълготраен мир и за основаването на обединена Европа, от която България през днешния ден е част., показват социалистите и поздравяват българските жители с двата празника.
Яростен коментар по тематиката направи аленият народен представител Александър Симов, който окачестви Захариева като " срам ".
Ето какво написа той:
Екатерина Захариева е цялостен срам! Овластен прислужник и измамник. Подписът й стои под един от най-лицемерните и задкулисен текстове, които в миналото са създавани. Възприемам тази декларация освен като подигравка с паметта на съветската кръв, с помощта на която през днешния ден съществува Европа. Това е подигравка с подвига на хиляди българи, които самоотвержено се биха с кафявата чума и станаха част от Голямата Победа поради която през днешния ден ни има. Мазните отпечатъци на Захариева към този момент са на мястото на престъплението. Оставка! И безконечен срам!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР